19. travnja 2017

Sredinom svibnja na Pagu će se po prvi put održati MTB maraton “Pedalom po Pagu”. Na utrku se mogu prijaviti profesionalni biciklisti ali i rekreativci.

Za mjesec dana, 20. svibnja, na Pagu će se, po prvi put, održati MTB maraton „Pedalom po Pagu“. Ukupna dužina maratona je 37,6 km. Ruta prolazi biciklističkim stazama i lokalitetima od značajne važnosti. Organizatori, udruge Volim Vlašići i JU Natura Jadera, najavljuju jedinstvenu utrku, ponajviše zbog specifičnog izgleda otoka koji podsjeća na površinu Mjeseca.

 

Prijave otvorene za sve

 

Na maraton se mogu prijaviti profesionalni biciklisti, ali i rekreativci, ljubitelji prirode kojima biciklizam možda nije u prvom planu. S obzirom da se utrka održava sredinom svibnja, bit će prilika da se skoči u more i okupa u jednoj od najljepših uvala na otoku. Naime, cilj utrke je u Vlašićima gdje je predivna pješčana plaža i kristalno čisto more.

 

Start maratona je na Kolanjskome Blatu te se preko državne ceste spušta na staru cestu. Zatim ide biciklističkom stazom prema Pagu, preko Sv. Duha do 15. meridijana, šume Hanzine, Lokunje i Starog grada uz bazene Paške solane. Pred kraj izlazi na državnu cestu kod Gorice preko Ornitološkog rezervata Velikoga i Malog Blata do uvale Vlašići.

 

Magičan otok

 

Otok je, mnogi se slažu, magičan otok. Sredinu otoka presijeca 15. meridijan istočne geografske dužine po kojem se računa srednjoeuropsko vrijeme. Otok je pun kontrasta, pa se tako na sjevernom dijelu nalaze zelena polja i maslinici, a na južnom kamenjar i poljski putevi. Dio Paga prekriven je gustom i visokom travom tako da se vozeći kroz njega čovjek osjeća kao da je u džungli.

 

Uz biciklizam, sudionici će moći uživati u dobroj zabavi. Organizator je pripremio bogate i zanimljive nagrade te sponzorske poklon pakete.

 

Za prijatelje, obitelj i posjetitelje organiziran je besplatan Birdwatching i obilazak Velikog blata a za najmlađe (3-8 i 8-13 godina) dječja biciklisička utrka u Vlašićima „Od Miline garaže do plaže“.

{loadposition inside} 

Put do Paga najjednostavniji je iz smjera Zadra preko Paškog mosta. Može se doći i trajektom iz luke Prizna na kopnu, do trajektne luke Žigljen na Pagu.

 

Prijave za rekreativnu utrku 1. MTB „Pedalom po Pagu“ do 19.05.2017. na www.stotinka.hr.

Informacije: 091 509 3383, www.volimvlasici.hr ili pedalompopagu@gmail.com

Foto: Trans Dinare 2016, preuzeto s Facebook stranice Pedalom po Pagu

 

Prati nas