8. ožujka 2018

Želiš li unaprijediti svoj trening dođi na otok Krk gdje će od 31. svibnja do 3. lipnja vrhunski brdski biciklist voditi svoj MTB kamp. Sve to omogućava hotelski lanac Valamar

Kako se bliži početak brdsko biciklističke sezone tako se i mi sve više okrećemo planiranju. Ukoliko smo preko zime radili na vlastitoj formi i fizičkoj spremi željeti ćemo to proširiti i na trening tehnike. Baš zbog toga su trening kampovi tehnike prava stvar za brdske bicikliste.

To razumiju i u Valamaru, hotelijerskoj tvrtki koja je puno učinila za popularizaciju brdskog biciklizma u Istri i Kvarneru. Brdski biciklizam može biti ozbiljan posao u smislu organizacije trening kampova i natjecanja te osmišljavanja sadržaja za rekreativce koji uvijek traže nove i zanimljive za svoj hobi. Tvrtka Valamar Hotels and Resorts organizirala je sedam specijaliziranih brdskih hotela pod svojim okriljem te tako svojim gostima, biciklističkim entuzijastima, može ponuditi vrhunsku uslugu.

Upravo zbog toga Valamar se aktivno uključio u gradnju brdsko biciklističkih staza na Krku i Rabu. U suradnji s lokalnim zajednicama, turističkim organizacijama te ponuđačima usluga označili su i uredili mrežu staza koje su na raspolaganju biciklistima tokom cijele godine.

I to nije sve…

Tako je došlo i do suradnje s austrijskim brdsko biciklističkim natjecateljem Matthiasom Grickom. On je mnogo vremena proveo natječući se na utrkama i trenirajući u Istri, pa je zbog toga i prava osoba koja može predstaviti Istru i Kvarner kao destinacije za pripreme i za biciklističke kampove.

Matthias Grick

Matthias o sebi: “Dolazim iz Bad Mitterndorfa u Štajerskoj. Već sada mogu reći da je iza mene duga karijera u profesionalnom biciklizmu koju sam započeo kada mi je bilo petnaest godina. Sada već petu godinu zaredom surađujem s ekipom KTM Factory Team. Moj je matični klub Cycling Team Graz, a najbolji rezultat koji sam ostvario bilo je četvrto mjesto na austrijskom nacionalnom prvenstvu. Planiram i opet nastupati na utrkama svjetskog kupa u brdskom biciklizmu. Pobijedio sam i na etapi Parenzane, a na maratonu Valamar Terra Magica ostvario sam drugu poziciju. Osim toga, bio sam u Top 10 na međunarodnim utrkama u Grožnjanu i Premanturi. Nastupio sam i na južnoameričkoj etapnoj utrci Transandes Challenge gdje sam pobijedio u dvije etape i na kraju bio ukupno treći“.

Trening kamp

Matthias planira ture po Krku, od 31. svibnja do 3. lipnja. Voziti će se brdskim biciklima op najljepšim stazama koje su inače uključene i u etapnu utrku 4 Islands. Predavati će i o dijelovima bicikla te podešavanju prije vožnje. Upoznati ćeš nove prijatelje te ćeš moći uživati u posebnom ozračju otoka. Valamar će, kao domaćin kampa, ponuditi nezaboravan doživljaj. Osim vožnje na biciklu uživati ćeš u toplom vremenu na obali, kušati lokalnu sredozemnu hranu i uživati u bodulskoj gostoljubivosti. Zato jer – “Valamar loves Bike!” 

Paket uključuje:
– pratnja i vodstvo profesionalnog austrijskog XC biciklista Matthiasa Gricka, vozača ekipe KTM factory Team
– prvi dan – trening tehnike i vještina pod vodstvom Matthiasa Gricka
– drugi i treći dan – dvije MTB ture s Matthiasom Grickom
– četvrti dan – hobby utrka zasudionike kampa
– svakoga dna u planu je grupna gimnastika i rastezanje

– jednosatni večernji termin s Anjom Isajlović (profesionalnom sportskom fizioterapeutkinjom austrijske MTB reprezentacije)
– savjeti za oporavak te za sprječavanje ozljeda
– savjeti za trening profesionalnoga XC biciklista Matthiasa Gricka
– testiranje novih modela bicikala KTM
– svakodnevna usluga pranja sportske odjeće

Naravno u sve je uključen polupansion s bogatim doručkom i večerom

Zanimljivost – Matthias će u ekipi Valamar Team nastupiti na predstojećoj etapnoj utrci Mitas 4 Islands, što znači da će na trening kamp donijeti svježa iskustva iz prve ruke.

Više o brdskom biciklizmu i smještaju na potraži odredištu na www.valamar.com

Foto: arhiva Matthiasa Gricka

Prati nas