24. ožujka 2017

Zadnja etapa. Zadnji otok. I zadnja prilika da popravite plasman.22.travanj 
zadnja etapa utrke Mitas 4 Islands. Kada ju završite, biti ćete presretni i iako će vam otpadati noge i leđa od bolova ali kamen će vam pasti sa srca.

U kratko

Start u Malom Lošinju i cilj u Sunčanoj uvali. Između 975 visinskih metara uspona i 40 kilometara prirode, uskih singlica uz more i uspon na Sveti Ivan. Navečer proglašenje najboljih uz čašicu vina ili piva za regeneraciju.


Visinski profil 4.etape

Mah opisuje četvrtu etapu

Četvrta etapa je na papiru najkraća i s najmanjom visinskom razlikom. Ai i to morate odraditi, ako želite u cilju obući majicu”Finisher”. Relativno malo područje južno od Malog i Velog Lošinja skriva nebrojeno lijepih stazica, koje ćemo voziti uzduž i poprijeko. 


Ako bude sunčano, svi ćemo biti dobro raspoloženi.

Dan će naravno, opet započeti s usponom. Za početak ćemo se u osam kilometara podići za 250 m do Svetog Ivana. Ako smo prošle godine pješačili do obale, ljetos će spust voditi po drugoj, posve voznoj stazi. Isto tako ponovni uspon do Ivana.


Ponekad je potrebno sići s bicikla i malo gurati uzbrdo.

Slijedi poznati spust po drvenom “northshore-u” na drugu stranu otoka. Oni, koji na njemu dobro ulove ritam, odvozit će ga u komadu. 

{loadposition inside}

Nakon manje od 20 kilometara, za nama će biti više od polovice uspona. Po betonskim šetalištima, tik uz more, ćemo kroz slikovite uvale doći u Veli Lošinj, po stepenicama se spustiti mimo crkve, proći kroz cilj lošinjske DH utrke i skrenuti na staze stare plućne bolnice. 


Oštro i gusto kamenje može precrtati planove i nastane krkljanac.

S punim plućima udisati ćemo svježi zrak, koji će nas napuniti snagom za zadnje kratke uspone, kilometre kroz beskonačni autokamp Čikat, sve do Zlatne uvale, gdje nas iza oštrog desnog zavoja čeka ciljna crta. 


Betonske staze tik uz more su brze i bike(rs) friendly

 

Dobro je znati!

Ako ne ciljate na pobjedu, full suspension bike je dobar izbor. Nakon četverodnevnog drmanja će svaka kralježnica biti zahvalna na stražnjoj suspenziji.

Najentuzijastičnijim će četverodnevna utrka biti zahtjevan zalogaj. Svima ostalima, koji se neće do zadnjeg daha boriti za 153. mjesto, će to biti odlična prilikada upoznaju predivne puteve, ucrtane na četiri otoka, koji zasigurno zaslužuju ponovnu posjetu. Naravno bez startnog broja na volanu. 

Fotografije Matej Hartman

www.adriabike.hr

Pročitajte još:
mtb.hr predstavlja: Mitas 4 Islands, 3. etapa – otok Cres
mtb.hr predstavlja: Mitas 4 Islands, druga etapa – otok Rab
mtb.hr predstavlja: Mitas 4 Islands, 1. etapa – Otok Krk

Prati nas