20. travnja 2017

Zbog vremenskih uvjeta natjecatelji su vozili još jednu etapu na otoku Krku. Ukupna pobjeda za par Mitas Superior. Među mješovitim parovima Ivica Mesarić i Sarah Reiners (Husqvarna Team).

Nakon otkazanog Raba i večernje obavijesti da ćemo još jednu etapu voziti na Krku, raspoloženje natjecatelja bilo je različito. Oni  koji su prvi put na 4 otoka, bili su razočarani jer neće imati priliku vidjeti Rab. 

“Profesionalci” se nisu žalili, jer je to jedan transport manje. Svejedno, zbog nove nepoznate staze, u mnoge se uvukla nervoza. 


Drugi put po Mjesečevom platou.

Matej javlja:
Kad nas već Posejdon nije poštedio, barem je bog sjevernih vjetrova, Borej, bio uz nas. Pitanja o razumnosti zamjenske staze izgubila su smisao. Na određenoj točki morali smo se odlučiti. 

Iako od rezervnog kruga mnogi nisu očekivali puno, na kraju je sve oduševio! Činjenica je da smo ponovili neke dijelove od prvog dana, ali s obzirom da smo ih vozili u suprotnom smjeru, bili su sasvim drugačiji. Prvo veliko iznenađenje bio je prijelaz visoko pod Treskavcem. Krk u sebi skriva još mnogo lijepih singlica. 

Makadamske staze vodile su nas iza Vrbnika kroz uvale do crkve svetog Marka zatim u unutrašnjost do Risike. Tamo smo krenuli natrag prema Baškoj, a do cilja je bilo još daleko. Iza druge zone osvježenja, slijedila je prelijepa, tehnički dosta zahtjevna planinarska staza, koja zaslužuje da ju uključe u originalnu rutu. 


Tik uz more.

Za veliki finale ponovni uspon na Mjesečev plato, na kojem su nastale najveće razlike. Neki su se tamo skoro onesvjestili, dok su drugi stisnuli još jače. Spust po poznatim serpentinama s Mjeseca nije bio toliko zahtjevan koliko je bio opasan. Uz preveliku brzinu komotno bi mogli krenuti prečicom ravno u Bašku. 

Vrijeme je opet bilo ljepše, nego smo očekivali. Rezervni krug je definitivno sve oduševio. Polako napuštamo Bašku i pripremamo se za seljenje na Cres i Lošinj. 


Nova staza, novi usponi.

Muški
Danas pobjeda tima Mitas Superior, par Dalmatia-Bike.com (Marin Deković i Tomislav Katalenić) etapu je završio na 15. mjestu. U ukupnom poretku vodi tim Kellys Bikeranch Team, Katalenić i Deković su na 16. mjestu. Drugi hrvatski tim – Perpetuum Mobile (Matej Posavec i Marko Plevnjak) etapu je završio na 33. mjestu.

Masters
Drugu etapu su također dobili Peter Vesel i Bojan Bohorc (Keindlsport – Cube). Hrvatsko-slovenski par Dejan Nemeček i Relvis Glavić (E.Leclerc Drive) danas na sedmom mjestu, Boris Basta i Denis Tomašic (Somfy Bike Team) nakon jučerašnjeg osmog, danas deveto mjesto.


Ponegdje je bilo stvarno strmo.

 
Žene
Među ženama već druga pobjeda tima Swiss – Girls. Adrenalina Giant Woman Team (Gorana i Zorana Težak) danas opet na četvrtom mjestu. Husqvarna Super Girls (Martina Vujnović i Jasmina Šarotar) danas su se popele na osmo mjesto.

{loadposition inside}

 
Mješoviti parovi
Husqvarna Team (Ivica Mesarić i Sarah Reiners) pobjedio je i u drugoj etapi i tako povečao vodstvo. Drugi tim – Pavao Roset i Andrea Kiršić (Keindl Sport – Natural Welth) bio je  peti. Peti su također u ukupnom poretku.

Grand masters
Prvo mjesto i u drugoj etapi za tim Slo Masters. Hrvatsko-austrijski par, Krešimir Bosnar i Michael Blaschek nakon jučerašnjeg desetog, danas  na 11. mjestu.

Ukupni poredak

Foto Matej Hartman

Pročitajte još:
Mitas 4 Islands: Prva etapa završena. Zbog bure sutra ostajemo na Krku
Mitas 4 Islands: Prvi dan u videu

Prati nas