19. travnja 2017

Prva etapa je za natjecateljima. Danas ih je vrijeme poslužilo, no za sutra su najavljene promjene.

Prva etapa je završila. Jaka konkurencija u svim kategorijama. Sada je vrijeme za odmor, sutra ponovno po odličnim stazama, nažalost uz nekoliko promjena.

Matej Hartman izvještava:

Prvi dan je započeo odlično, probudilo nas je sunce, temperature su bile ugodne i skoro bez vjetra. Korzo je oživio i malo prije deset sati tristo parova napunilo je tri startna boksa.

To je bila jedna od boljih odluka organizatora jer smo na taj način izbjegli zastoj kod kamenitog izlaza na Mjesečev plato. Tamo su počeli i prvi kvarovi. 

Plato smo prevozili po suncu, spust u Punat je za neke prošao glatko, dok su drugi pred sobom imali lošije spustaše i pizdili iza njih. Prestizati tamo nije moguće. Uspon preko križnog puta je …, točno takav. Tik pred Vrbnikom pozdravilo nas je nekoliko kapi kiše, singlica pod Treskavcem je bila čak više suha nego obično. Biciklisti se obično žale da uvijek voze kontra vjetra. Ovoga puta je bilo drugačije. Skoro cijelu osmicu po Krku smo imali vjetar u leđa. Meni ništa nije bilo jasno!

Muški

Na prvo mjesto nakon prve etape, popeli su se Česi Michal Bubilek i Marek Rauchfuss (Kellys Bikeranch Team).
Na 19. mjestu bio je najbolji hrvatski par Marin Deković i Tomislav Katalenić (Damlatia-Bike.com). Tim Perpetuum Mobile – Matej Posavec i Marko Plevnjak završio je na 29. mjestu.


Prema Mjesečevom platou.

 

Masters

Pobjeda Petra Vesela i Bojana Bohorca (Keindlsport -Cube). Hrvatsko-slovenski par Dejan Nemeček i Relvis Glavić (E.Leclerc Drive) završio je na odličnom šestom mjestu. Osmo mjesto su osvojili Boris Basta i Denis Tomašić (Somfy Bike Team).


Peter Vesel i Bojan Bohorc te Gorana i Zorana Težak.

Žene

Dominacija tima Swiss-Girls (Esther SÜSS i Cornelia Hug).
Gorana i Zorana Težak (Adrenalina Giant Woman Team) završile su na četvrtom mjestu, Martina Vujnović i Jasmina Šarotar (Team Husqvarna SuperGirls) na osmom. 

{loadposition inside}

Mješoviti parovi

Na prvo mjesto Husqvarna Team, hrvatsko-njemački par Ivica Mesarić i Sarah Reiners. Drugo mjesto je pripalo slovačkom timu Bike Team Juhasky, treće njemačkom paru Medsport-MTB-Reisen/Hotel Pinia1, četvrti je bio još jedan hrvatski tim – Pavao Roset i Andrea Kiršić (Keindl Sport – Natural Wealth).

Grand masters

Prvo mjesto za Iztoka Kureta i Lucijana Premrna (Slo Masters). Hrvatsko-austrijski par, Krešimir Bosnar i Michale Blaschek (Best friends Bike Team)  na 10. mjestu. 

Ukupni poredak 


Križni put

 

Promjena

Nakon svih dobrih vijesti mora slijediti i jedna loša: zbog najavljenog lošeg vremena sutra ne idemo na Rab. Drugu etapu odvoziti ćemo na Krku, gdje su organizatori pripremili rezervnu stazu. 

Fotografije Matej Hartman

Pročitajte još:
Mitas 4 Islands: Dan 0
Mitas 4 Islands: Startna lista

Prati nas