13. travnja 2018

Trese i trese! Cres je očuvao svoju reputaciju najteže etape na utrci po četiri otoka, čak i ako je ta etapa skraćena.

Nakon jučerašnjeg kišnog dana na Rabu današnja je etapa po Cresu bila pravi blagoslov. Ujutro se sunce još skrivalo iza magle, a ok smo na trajektu čekali start vidjeli smo da je pred nama sunčani dan!

Iz Matejevog pera

Srećom po nas koji se sami brinemo za prijevoz svoje opreme od otoka do otoka, dočekala nas je vijest da je etapa skraćena. Zauvijek smo zahvalni Tomislavu što nas nije poslao na močvarni teren Punta Križe, već smo umjesto toga naprosto skrenuli u Osor. Prije toga odvozili smo 4 km spusta uz gas do daske.

Cres je poseban jer nas u Osoru čeka najbolji ručak. Prava kraljevska gozba! Tako dobar ručak naravno znači dodatnu motivaciju za vožnju po Cresu. Ova je etapa jedina transferna jer ujutro startamo u Meragu, a popodne završavamo u Osoru. 

No prije toga se moramo popeti strmim usponom prema gradu Cresu, pa kroz maslinike, pa na Lubenice, po usponu na kojem srčani puls dolazi do maksimuma. Blata nije bilo niti u prekrasnoj borovoj šumi poslije Lubenica, a spust u Martinščicu bio je divlji kao i uvijek. Asfalt do Stivana bio je pretežak, a makadam i staze prema Ustrinama mnoge su dokrajčile.


Odmah nakon starta  penješ se prema nebu.

Od Ustrina sam vozio „kotač na kotač“ s Tomažem. On je bio naprijed, a ja sam ga slijedio s punim povjerenjem. Da je Tomaž i najmanje pogriješio ja bih se istog trenutka rasuo.

Nakon jučerašnjeg kišnog dana današnje je sunčano vrijeme bilo nešto najljepše što nam se moglo dogoditi. Poslije ručka svi smo se ispružili na sunčanoj obali i UŽIVALI u onome što nam je bilo uskraćeno u prethodna dva dana. U Osoru je za nama ostalo sve ono najteže. Doduše sutrašnja etapa na Lošinju također je velik zalogaj, no mislima smo svi već gotovo u cilju.

Muški elite

Sprint do kraja! Unatoč nebrojenim kamenim odsjecima i dugim usponima, tri su ekipe skupa uletjele u cilj. Na prvo se mjesto uvrstila ekipa Kross Racing Team (Bartlomej Wawak i Fabian Giger). Na drugom je mjestu završio dvojac Mitas Team (Filip Adel i Michal Kanžera), a treći su bili Matthias Alberti i Christoph Sokup (Team Texpa Simplon). U ukupnom plasmanu Filip i Michal su minutu i trideset i tri sekunde ispred Bartlomeja i Fabiana.

Đani Simčić i Anthony Bilić (Adrenalina Giant MTB Team) danas su bili izvrsni 13., Tomislav Katalenić i Gregor Sikošek (Bike Point – Cycling Losinj) bili su 19., a Kristijan Budimir i Lorenzo Marenzi (Team Croatia) bili su 26.

{loadposition inside}

Andrej i Aleš znaju uživati u malim stvarima

Ovaj puta smo „gnjavatorsku“ izjavu ovjekovječili u video formatu! Naši su gosti bili Andrej Čubra i Aleš Horvatek (Ciklus Mega masa). Pošto 4 Islands nije samo utrka već je i druženje, zajednička avantura, željeli smo dočarati pravu atmosferu:

Žene elite

“Švicarske cure” Esther Süss i Cornelia Hug ne odvajaju se od svoje vodeće pozicije. I danas su uvjerljivo pobijedile ispred Vendule Kuntove i Lenke Fridrichove (Ghost Mitas Team). Na treće su se mjesto uvrstile Lorenza Menapace i Chiara Selva (Centro Bike Val di Sole). Esther i Cornelia su u ukupnom poretku daleko ispred, uoči posljednje etape.

Masters

U mlađoj veteranskoj kategoriji danas s uvjerljivo, s više od pet minuta prednosti, slavili Thorsten Keller i Max Friedrich (MaXalami), a na drugo mjesto se plasirao domaći brzi vlak Ivicom Mesarićem i Pavlom Rosetom (Husqvarna MTB). Treće mjesto s uz gotovo 14 minuta zaostatka osvojili  Tomas Kučera i David Klap (Rajec Trek). Thorsten i Max kao vodeći u ukupnom poretku imaju svega 35 sekundi prednosti pred hrvatskim dvojcem.
.


Kada se penješ, onda se stvarno penješ.

Grand masters

Ovdje, naravno, nema promjene! Peter Vesel i Thoresten Damm (Keindl Sport – Bike&Ski) ne dozvoljavaju nikakva iznenađenja. Danas su za još nekoliko minuta povećali predost pred Iztokom Kuretom i Boštjanom Brelihuom (SLO Masters). Na trećem su mjestu i dalje Konstantin Kuzmin i Iztok Robič (Team Robič-Kuzmin).


I pobjednici sami peru bicikle.

Miješani parovi

Niti u ovoj kategoriji nema promjena. Nakon osvojene treće etape, u vrhu je i dalje dvojac Wilier/Force Germany (Thomas Weschta i Rebecca Robisch). Drugi su danas bili MT Zoom.com (Anthony White i Iwona Szmyd), a treći Shannon Boffeli i Jen Hanks (Pearl Izumi/Pivot Cycles).

Današnji rezultati
Ukupni poredak

Sutra je na rasporedu posljednja etapa na otoku vitalnosti – Lošinju. 

4islands.hr

Foto, video – Matej Hartman

Pročitaj i:
Mitas 4 Islands: Blato i kiša na Rabu
Mitas 4 Islands: Na Krku uz malo blata i s mjerom poboljšana trasa!

Prati nas