22. travnja 2017

Zadnja etapa i finale na Lošinju. Treće mjesto u etapi za Goranu i Zoranu Težak, koje su na kraju osvojile četvrto mjesto. Kod muških, par Tomas Katalenić i Marin Deković na 17. mjestu.

Kraj trećeg izdanja etapne utrke na četiri otoka. Odlična atmosfera i fantastične staze. Čak je i vrijeme bilo svakim danom ljepše.

Matej izvještava:

Sve je završilo, utrke su iza nas, ostat će samo lijepe uspomene. Već smo navikli da je vrijeme ljepše nego što najave na večernjoj najavi. 

Za vikend je na Lošinj stigao velik broj pristaša i timskih navijača. Zato je start u centru Velog Lošinja bio nešto posebno. Posebna je bila također zadnja etapa, koja se dosta razlikovala od prošlogodinje. Za početak su promijenili nesretni spust u Balvanido i ponovni uspon na Sv. Ivana, gdje smo prošle godine i nizbrdo, kao i natrag uzbrdo, većinom pješačili. 


Na lijevoj strani startna vrata DH Lošinj

Ove godine je oboje bilo vozljivo. Northshora je bilo malo više, beskonačne kilometre po pješačkim stazama uz obalu malo su skratili. Impresionirala je Napoleonka i stazice austrougarskog klimatskog lječilišta. Svejedno 40 paradnih kilometara nije bila šala. Nekoliko nesretnih natjecatelja je ležalo uz stazu. Nadam se da su svi u redu.

Svi koje poznajem (a njih nije malo) su sretno završili. Bez ozljeda, s cijelim biciklima i oduševljeni novim dijelovima trećeg izdanja etapne brdskobiciklističke utrke Mitas 4 Islands.

{loadposition inside}

Muški

Još jedna pobjeda za tim Mitas Superior (Filip Adel i Jan Jobanek), na drugm mjestu Kellys BikeranchTeam (Mischal Bubilek i Marek Rauchfuss), koji su obranili i ukupno vodstvo na utrci. Tim Dalmatia-bike.com (Tomas Katalenić i Marin Deković) danas do 17. mjesta, isto tako i u ukupnom poretku. Perpetuum Mobile (Matej Posavec i Marko Plevnjak) su etapu na Lošinju završili na 30. mjestu, na kraju su zauzeli 31.

Teški usponi i na zadnji etapi.

Masters

Poker pobjede Petra Vesela i Bojana Bohorca (Keindlsport – Cube) i ukupno prvo mjesto među masterima, te 14. mjesto u ukupnoj konkurenciji! Boris Basta i Denis Tomašic (Somfy Bike Team) na zadnjoj etapi 10. mjesto, u ukupnom poretku šesto mjesto među masterima.

Grand masters

Iztok Kuret i Lucijan Premrn (Slo Masters) do etapne i ukupne pobjede. Hrvatsko-austrijski par, Krešimir Bosnar i Michael Blaschek, danas s kaznom ( +30 minuta) na trećem mjestu, ukupno su osvojili 12. mjesto.

Raznolik teren i dobra staza.

Žene

Danas postolje i treće mjesto za Goranu i Zoranu Težak (Adrenalina Giant Women Team), u ukupnom poretku su osvojile četvrto mjesto.
Swiss Girls (Esther SÜSS i Cornelia Hug) bile su  prejake za ostale kako u etapi, tako i na kraju. Prvo mjesto i skoro 45 minuta prednosti pred Kona LTD Team (Nizozemke Laura Turpijn i Lotte Koopmans). 

U cilju opuštanje uz more.

Mješoviti parovi

U zadnjoj etapi dvostruka pobjeda domaćih parova. Na prvom mjestu Husqvarna Team (Ivica Mesarić i Sarah Reiners), na drugom  Keindl Sport – Natural Wealth (Pavao Roset i Andrea Krišić). U ukupnom poretku je na prvom mjestu Husqvarna Team, na drugom Medsport – MTB – Reisen / Hotel Pinia 1, i na trećem Keindl Sport – Natural Wealth.

Ukupni poredak

Za kraj izjava glavnog pokrovitelja utrke


Pavel Nosek
, direktor marketinga tvrtke Mitas: “Nakon Cape Epica, odlučili smo sponzorirati još jednu brdskobiciklističku utrku – Mitas 4 Islands. Za nas je to svojevrstan testni poligon i naši timovi, koji su sve završili s odličnim rezultatima, samo potvrđuju da imamo pravu tehnologiju za proizvodnju mtb guma.”


Pavel Nosek

Fotografije Matej Hartman

Pročitajte još:
Mitas 4 Islands: Epska etapa – Cres, Calcit Bike Team odličen tretji
Mitas 4 Islands: Namesto Raba še enkrat Krk, Calcitovca četrta
Mitas 4 Islands: Pentlja po Krku končana, Slovenci odlični
Mitas 4 Islands: Dan 0

Prati nas