21. travnja 2017

Start s trajekta i direkt uzbrdo, zatim preko otoka. Najbrži par ponovno Mitas Superior.

Još jedan sunčan dan je za nama. Vjetra opet nije bilo, sunca ko u priči, iako nije baš pretjerano grijalo. Sutra još zadnja, paradna etapa.

Matej izvještava:

Kad već nije bilo Raba, u Meragu smo etapu započeli s trajekta. I to u stilu – ravno u oblake, 300 krutih metara visinske razlike. Za mene, s prvim velikim defektom. Spust u Cres bio je divlji rock’n’roll, a vožnja kroz maslinike opuštajuća. 

Ove smo godine izbjegli grad Cres i iznad njega krenuli prečacem prema Valunu. Nismo se spustili do njega ali nas je Tomislav već ranije odveo do mora i nadoknadio nedostajeću visinsku razliku. Staza u Lubenice ove je godine bila nova, drugačija, teža, ljepša.

Nakon toga singlicama nije bilo kraja. U mekoj borovoj šumi odmorile su noge, glava, ruke i psiha, da nekako preživimo kamenje u Martinščicu. Put do Ustrina mnogima je iscrpio zadnje atome snage, da bi nas tik pred ciljem iznenadili s novom singlicom.

Treći dan se na mnogima već vidi umor, a i materijal popušta. Bicikli su usrani, noge izgrebane i zalihe pića se smanjuju. Sutra je dan za paradu koja neće biti ništa jednostavnija.

{loadposition inside}

Muški

Mitas Superior i Kellys Bikeranch Team istovremeno u cilju. U ukupnom vodstvu ostaje tim Kellys Bikeranch Team (Mischal Bubilek i Marek Rauchfuss). Tim Dalmatia-bike.com (Tomas Katalenić i Marin Deković) osvojio je 18. mjesto i  ukupno su na 17. mjestu. Perpetuum Mobile (Matej Posavec i Marko Plevnjak) na ukupnom 31. mjestu, za proboj među 30 najbržih nedostaju im dobre tri minute.

Master

Peter Vesel i Bojan Bohorc (Keindlsport – Cube) još jednom su suvereno bili najbrži. Pobjeda i u trećoj etapi i ukupno vodstvo od skoro 26 minuta pred drugoplasiranim parom Dirty Bikers (Kenny Goeman i Marc Dewael iz Belgije). Boris Basta i Denis Tomašic (Somfy Bike Team) na sedmom mjestu, ukupno su trenutno peti.

Grand master

Iztok Kuret i Lucijan Premrn (Slo Masters) pobijedili u etapi i još uvijek su čvrsto u sedlu u ukupnom poretku. Hrvatsko-austrijski par, Krešimir Bosnar i Michael Blaschek danas na trinaestom mjestu. Ukupno su jedanaesti.

 

Žene

Swiss Girls suvereno i u trećoj etapi. Ukupno vodstvo povećale su na skoro 40 minuta. Adrenalina Giant Woman Team (Gorana i Zorana Težak) danas opet četvrte, četvrtu poziciju drže i u ukupnom poretku. Husqvarna Super Girls (Martina Vujnović i Jasmina Šarotar) i danas na osmom mjestu. Ukupno su osme.

Mješoviti parovi

Husqvarna Team (Ivica Mesarić i Sarah Reiners) drugi u etapi i trenutno s manje od osam minuta prednosti u ukupnom poretku ispred para Medsport-MTB-Reisen/Hotel Pinia 1. Drugi par – Pavao Roset i Andrea Kiršić (Keindl Sport – Natural Welth) danas na šestom mjestu. Šesti su i u ukupnom poretku.

Ukupni poredak  

Foto Matej Hartman

Pročitajte još:
Mitas 4 Islands: Umjesto Raba još jednom Krk
Mitas 4 Islands: Prva etapa završena. Zbog bure sutra ostajemo na Krku
Mitas 4 Islands: Dan 0

Prati nas