18. travnja 2017

Po treći put preko kvarnerskih otoka. Danas start 300 parova u Baškoj i zatim natjecanje do subote.

Treće izdanje etapne utrke Mitas 4 Islands, započinje na Krku s hladnim vremenom i toplom dobrodošlicom organizatora. 300 parova u deset sati ujutro kreće preko Baške. 

Kiša ili sunce?

Dok smo prošle godine uživali u prekrasnom sunčanom vremenu, ovogodišnja će avantura biti sasvim drugačija – hladna i vjetrovita, možda čak i kišovita. Jedino staza ostaje približno ista, kao i slika na parkiralištu hotela Corinthia. 

Već sto puta prešraufani bicikli, po mišljenju vlasnika, tik prije utrke trebaju nova podešenja. Mjenjač i amortizeri očito ne rade isto kao kod kuće. Susjed se čak bacio na ponovnu montažu tubelessa. Naravno da mu s običnom pumpom to nije uspjelo i vidno razočaran bio je prisiljen u gumu staviti zračnicu.

{loadposition inside}

Tiskovna konferencija prije starta

Na tiskovnoj konferenciji su dečki iz Adriabike obznanili da ove godine natjecatelji dolaze iz 33 države. Najviše je Čeha, od kuda i dolazi glavni sponzor Mitas, proizvođač guma. Slijede Austrijanci, Slovenci i Nijemci. Naravno da ih brine vremenska prognoza, iako to nisu izravno pokazali. Logistika četiri otoka temelji se na transportu. Za 2018. godinu najavljuju da će utrka dobiti status UCI, što će uz isti broj natjecatelja (300 parova) dodatno podići kvalitetu utrke. 

Strogo povjerljivo

Tomislav mi je otkrio još nešto o čemu na konferenciji nije bilo govora. Ako zbog prejakog vjetra transport na Rab neće biti mogućna Krku imaju pripremljenu rezervnu stazu za drugu etapu

Foto Matej Hartman

Pročitajte još:
Mitas 4 Islands: Startna lista

Prati nas