19. lipnja 2017

Pobjednici treće utrke serije 4Fun, Merjasec endura nad Rušama, su Peter Mlinar i Theresia Kellermayr. Tri testa brzine odradilo je 71 natjecatelja iz pet država.

Na trećoj ovogodišnjoj utrci serije 4Fun, drugi Merjasec enduro (Merjasec je na slovensom divlja svinja) nad Rušama, održanoj u nedjelju, pobijedio je specijalist za seriju 4Fun Peter Mlinar (KK Črn trn). Pero je u zbroju tri etape bio 4 sekunde brži od drugoplasiranog Austrijanca Petra Mihalkovitsa (Radwelt MK/Nakita), treći je bio Mariborčanin Boštjan Pisanec s dobrih 11 sekundi zaostatka.

Korošac je osvojio prvu etapu pred Pisancem i Mihalkovitsem da bi nakon toga samo branio prednost. Najdužu, drugu, dobio je Mihalkovits pred Mlinarem i Pisancem, u trećoj su na vrh skočili spustaš Matic Kokelj (Wolf Racing Team) na prvo, te Kolumbijanac Camilo Sanchez na drugo mjesto, s malim zaostacima slijedili su Mihalkovits, Mlinar i Pisanec.


Matic Kokelj, pobjednik zadnje etape

U ženskoj kategoriji pobijedila je Austrijanka Theresia Kellermayr (Velochicks.at) pred Talijankom Eli Cos (ASD Maglia nera) i sunarodnjakinjom Marlene Miesebner.

Pisanec je bio najbrži i u kategoriji hobi pred sugrađaninom Alenom Šumandlom i Austrijancem Stefanom Strohmayerjem. Među juniorima je pobijedio Kokelj pred Austrijancem Filipom Freudenbergom (Radlager) i Enejem Podlipnikom (Rajd Funsports). Najbrži u kategoriji master 1 bio je Sanchez pred Urošem Jeričem (MTB Trbovlje) i Philippom Podbrecnikom (Giant Stattegg), u master 2  Grega Nagode (Energijateam.com) pred Michaelom Strohmayerem i Matthiasom Lenzom (Radlager).


Skoro prebajkovito za natjecanje

Uvrstilo se 71 biciklistica i biciklista iz pet država.

Sljedeća utrka iz serije 4Fun je Matadown s grupnim startom na Matajuru 6. kolovoza. Prije toga, zadnji vikend u srpnju, još klasični Black Hole Enduro serije SloEnduro u Koroškoj.

Ukupni poredak i slike  na sloenduro.com

Sve fotografije Pizza Productions




Prati nas