26. srpnja 2019

Bike Transalp, dvadeset i druga izvedba. Drama ekipe Bulls i ukupna pobjeda za Centurion Vaude. U utrci su krv i suze prolili i „naši“ Mah i Bobi

Jochen Käß i Daniel Geismayr osvojili su ukupnu pobjedu na 22. izdanju etapne utrke Maxxis Bike Transalp, i to nakon drame u posljednjoj etapi od Trenta do Molvena. Par Centurion Vaude je nakon 59,3 kilometara slavio ispred Tonyja Longa i Gregoryja Brenesa, šest minuta ispred Simona Stiebjahna i Ursa Hubera iz ekipe Bulls.

U prvoj okrjepnoj zoni na osamnaestom kilometru, Bullsi, koji su imali prednost od tri minute i šest sekundi prije posljednje etape, još uvijek su mogli računati na žutu boju u završnici. Ali to je bilo nevažno Urs Huber nenadano je slomio čegrtaljku na stražnjem kotaču oko dvadesetog kilometra. Nakon toga, morali su pričćekati ekipu Bulls 2 koja im je prepustila zamjenski stražnji kotač. Nakon 37 kilometara, zaostatak Bullsa za dvojcem Centurion-Vaude iznosio je dvije i pol minute. Nakon asfaltnog uspona na Ranzo sat je pokazivao već 3 minute i 21 sekundu zaostatka.

To je značilo da je ukupna prednost bila u rukama dvojca Centurion Vaude, koji dominira utrkom još od 2013. godine. Odatle je trasa bila valovita, a zaostatak se i dalje povećavao. Međutim, bez slomljene čegrtaljke utrka je još uvijek mogla biti tijesna. Kada su Bullsi oko osam kilometara prije cilja doznali za zaostatak, utrka im je bila mentalno vrlo teška, jer su znali da ga ne mogu nadoknaditi na tako kratkoj razdaljini. Käß i Geismayr proslavili su drugu etapnu i ukupnu pobjedu, koja je već peta za Käßa.

Očekivani dvoboj

Bike Transalp bio je u elitnoj kategoriji u znaku dvoboja između Bullsa i Centurion Vaude . I nije prvi put da nije odlučivala spremnost, već materijal i defekt. Ponekad odlučuju također padovi i ozljede te skretanje s pravog puta. Bez slomljene čegrtaljke kod Bullsa, jedno pogrešno skretanje i pad kod Centurion Vaude mogao bi odlučiti u korist Stiebjahna i Hubera. Ali to je dio etapnog utrkivanja, čak i ako se natjecateljima ne sviđa. Ekipa Wilier 7c Force s Ole Hemom i Markom Rebagliatom (Norveška / Italija) zauzela je ukupno treće mjesto , pošto su etapu završili kao četvrti.

Kod dama bez konkurencije

U ženskoj kategoriji su Nina Hartleb i Elena Wagner (Sebamed Scott Mädelz) bile bez prave konkurencije. Pobijedile su u svim etapama i imale više od sedam sati prednosti ispred Nelije Fuchs i Christine Baganz (Burn Baby by Dextro). Šveđanke Lisa Hakansson i Annalena Axelsson osvojile su treće mjesto.

Naši Slovenci

U kategoriji starijih veterana nastupili su Matej Hartman – Mah i Aleš Boben – Bobi (mtb.si) i zauzeli 14. mjesto u konkurenciji 45 parova, koliko ih je startalo, odnosno 40 koji su završili utrku.

Rezultati

Najbolji trenuci u videu


Bogatu fotogaleriju potraži na službenoj facebook stranici te na bike-transalp.de.  

Foto organizator

Prati nas