2. kolovoza 2017

Na međunarodnoj cross utrci istog dana bio je prvi.

 

Prije tjedan dana u Targa Muresu u Rumunjskoj, hrvatski biciklist Matej Žgalin ostvario je sjajan rezultat, završivši kao deveti junior na Europskom prvenstvu u Cross Duatlonu, ali i pobijedivši na međunarodnoj cross utrci istog dana.

 

Cross Duatlon je sportska disciplina u kojoj se prvo trči po šumi, zatim vozi, te na kraju opet trči. Za ovo natjecanje Žgalin se pripremao puna dva mjeseca. Za mtb.hr kazao je kako je zadovoljan 9. mjestom u ukupnom poretku, a posebno prvim mjestom u trčanju.

 

„Osjećaj je neopisiv jer nije mala stvar biti u top 10 natjecatelja u Europi“, rekao nam je Žgalin.

 

„Nakon tog odličnog nastupa u devet navečer održala se međunarodna cross utrka od 5,2 kilometara po šumi i teškim usponima. Prije utrke bio sam umoran još od Cross Duatlona, no odmah na početku nametnuo sam svoj tempo i na kraju završio prvi u ukupnom poretku. Bilo je zaista teško, ali dao sam sve od sebe i ostvario najbolji rezultat“, izjavio je Žgalin.

 

Kaže da je osjećaj bio fantastičan jer ga je u cilju dočekalo preko 150 ljudi. Konkretne daljnje planove još nema, ali postoji mogućnost da nastupi na Europskom prvenstvu u Crossu 2018.  Ibizi u Španjolskoj.

Foto: Bereczky Sandor

 

 

Prati nas