Matadown
12. kolovoza 2020

Vid Peršak (Orbea Fox Enduro Team) pobijedio je na osmom izdanju jedinog masovnog MTB spusta u regiji: Matadowna. Start je bio na Matajuru, a cilj u Sorzentu u regiji Friuli Venezia Giulia…

U nedjelju je održana prva ovogodišnja utrka serije SloEnduro 4Fun. Vid Peršak, Četverostruki prvak serije SloEnduro (2015.-18.) nakon završenih priprema u Dalmaciji, u nedjelju je postavio novi rekord staze s vremenom od 25 minuta, 16 sekundi i 31 stotinku.

Drugoplasirani Erwin Ronzon  (Team Ridin’ Two) uao je u cilj sa zaostatkom od dvije minute i 25 sekundi, a treći Davide Dal Pian (Team Bikappa Bikes) bio je 2 minuta i 53 sekundi sporiji od Peršaka.

Ronzon (u prvom planu) i Peršak

U ženskoj kategoriji slavila je Olesia Ronzon (Team Ridin’ Two), ispred Lucrezije Braide i Eli Cos (obje Team Granzon).

Nastupili su i članovi BBK Team Rodeo, Sandi Kikela, Dominik Grbac i Tomislav Matejčić. Oni su osvojili 45. 54. i 62. mjesto.

Sudjelovalo je 74 natjecatelja i natjecateljice iz Italije, Austrije, Hrvatske, Velike Britanije i Slovenije.

“U vrijeme kada svaka utrka predstavlja prestižno iskustvo, rado sam se odazvao na poziv organizatora Matadowna. Već sam čuo nešto o ovoj utrci, ali nisam očekivao da će biti tako dobra”, opisuje Peršak.“Drago mi je što sam uspio pobijediti na tako dugoj i zahtjevnoj stazi. Masovni start značio je borbu od samoga početka, napao sam iz drugog reda i onda nakon nekoliko minuta sam uspio preuzeti vodstvo, pa sam prebacio u višu brzinu i vozio svoju utrku bez većih pogrešaka sve do cilja! To je bilo pravo otvaranje sezone i potvrda dobrog rada, radujem se prvoj EWS utrci krajem kolovoza!”

Rezultati

Fotografije Paolo Furlan @paolofurlanphoto

Više fotografija u reportaži na www.sloenduro.com

Prati nas