27. lipnja 2021

Naš najbolji MTB veteran nastupio je prošlog vikenda na Europskom prvenstvu u MTB maratonu u Švicarskoj i ostvario je odličan rezultat u jakoj konkurenciji…

Prošle nedjelje je u švicarskom mjestu Evolene održano ovogodišnje Europsko prvenstvo u MTB maratonu. U kategoriji M 40-44 zlato je osvojio višestruki pobjednik Cape Epica (i pobjednik domaće etapne utrke 4 Islands) Karl Platt, a hrvatski predstavnik Marko Fržop osvojio je izvrsno 7. mjesto.

„Nakon pet i pol sati vožnje na stazi dugoj 75 km s gotovo 4000 m uspona, uz izuzetno tehnički zahtjevne spustove, puno dijelova na kojima se guralo uz brdo, pa čak na nekim dionicama i niz brdo, u cilj sam ušao kao sedmi Master 3 u Europi, iza najjačih imena ove kategorije, sve bivši profi vozači, osvajači olimpijskih medalja, pobjednici Cape Epica…, „ podijelio je s Marko nama svoje dojmove.

Uglavnom, boli me sve, ali doslovno sve! Dao sam se 100% u ovu utrku i moram priznati da mi je na dosta dijelova, na većim nadmorskim visinama, nedostajalo snage. Cijela utrka se vozila na nadmorskoj visini između 1600 i 2600, a u vožnji na takvim visinama nemam iskustva.

Marko Fržop

U seniorskoj konkurenciji na ovogodišnjem XCM EP najbrži su bili Nijemac Andreas Seewald i Španjolka Natalia Fischer Egusquiza.

Rezultati XCM EP 20121.

Marku je Europsko prvenstvo, pored već odrađene etapne utrke 4 Islands na kojoj je u ekipi s Mitjom Tancikom osvojio ukupno treće mjesto u kategoriji, bilo glavni cilj u prvom dijelu sezone. „Izuzetno sam zadovoljan rezultatom“, zaključio je.

Marko je osim treneru i ekipnom kolegi Tanciku posebno zahvalan svojoj supruzi Tatjani koja ga je uz pomoć e-bajka podržavala u okrjepnim zonama te kondicijskom treneru Šimi Sunjergi te Ivanu Stipiću i tvrtki On-off d.o.o. koja ga podržava biciklima Giant i gumama Maxxis.

Slijedeća utrka u Markovom rasporedu je Sued Tirol Dolomiti Superbike koja će se održati 10. srpnja

Pročitaj i
4 Islands 2021 Report: Odlični hrvatski predstavnici u posljednjoj etapi

Foto: UEC

Prati nas