3. rujna 2017

Vital BMX, specijalizirani portal za BMX, odabrao je devet natjecatelja koji će se boriti za postolje na nadolazećim Olimpijskim igrama.

Najugledniji BMX portal, vitalbmx.com, odabrao je najbolje BMX vozače na svijetu, a među njima i hrvatskog vozača Marina Ranteša. Mladi Varaždinac našao se na šestom mjestu najboljih vozača koji bi trebali dominirati na nadolazećim Olimpijskim igrama u Tokiju.

Freestyle BMX debitira na OI u Tokiju

Freestyle BMX novo je natjecanje pridodano olimpijskom biciklizmu i debitirat će u Tokiju 2020. S obzirom da su još uvijek nepoznati kriteriji selekcije natjecatelja, Vital BMX odlučio je odabrati devet biciklista koji bi se trebali boriti za vrh u Tokiju.

Na prvom mjestu odabran je Daniel Dhers iz Venezuele, dok je Marin Ranteš zauzeo šesto mjesto. „Najbolji hrvatski vozač se trenutno nalazi na 13. mjestu svjetske ljestvice najboljih vozača, a kako ima 22 godine pred njim je svjetla budućnost“, piše vitalbmx.com o Marinu Rantešu.


Marin trenira u lokalnom skate parku u Osijeku.

Kruna uspijeha

Ranteš je, naravno, vrlo zadovoljan činjenicom da se našao u društvu najboljih svjetskih BMX vozača. „A šta reći. Neopisivo mi je drago da sam se i ja našao na tom popisu. To znači da se sav moj trud, polako vraća“, izjavio je Marin za mtb.hr.

Kaže da bi mu nastup na Olimpijskim igrama 2020. godine bila velika čast.  „Nastup na OI, baš kao i svakom drugom sportašu, bio bi kruna uspjeha. Naravno da BMX zaslužuje svoje mjesto na OI, to je dokaz da je ono čime se mi bavimo, napokon priznato kao pravi sport“, kazao je mladi Varaždinac.

Mi se, pak, možemo samo složiti i zaželjeti mu mnogo sreće.

Fotografije: Red Bull Pool

Prati nas