10. lipnja 2019

Nešto drugačiji maraton nego što smo navikli, ali još uvijek selektivan. Južna Istra i Vodnjan, pogotovo na gorućem suncu, nisu opraštali natjecateljima

Medulinski klub Adrenalina, poznati i iskusni organizator utrka Kamenjak Rocky Trails i Valamar Terra Magica, organizirao je maraton u Vodnjanu , koji je sasvim drugačiji od onih na koje smo navikli. Maratonska trasa duga je 100 kilometara   s visinskom razlikom koja ne doseže čak 1000 metara. No, to ne znači samo drajsanje po bijelom makadamu, kojega, međutim, ima puno. Na toj trasi su prijelazi preko livada i staze kroz nisko grmlje, kao i kamene i tehničke podloge. A kada tomu dodaš vruće sunce, onda je težina zajamčena. 

Pripremljene su bile tri trase jer je i hrvatsko državno prvenstvo bilo dio maratona. 50, 70 ili 100 kilometara čekalo je manje-više pripremljene natjecatelje. Claudio Cucinotta (ITA) bio je najbrži na najdužoj trasi. Drugi je bio novi nacionalni prvak Matija Meštrić (BK Maraton Beciklin), treći je bio bivši nacionalni prvak Milo Pilski (BK Vid Ročić). U elitnoj kategoriji bilo je dosta cestovnih biciklista, koji su bili iznenađeni rutom i tako nisu dostigli najviše plasmane.

Na udaljenosti od 70 kilometara rezerviranoj za žensku elitu, najbrža je bila Sabina Rzepka (POL, BBK Pakoštane). Za njom je u cilj došla Kristina Lukačević (BK Rotor), a treća je bila Ema Filipović (BK Biker).

 

Nacionalno XCM prvenstvo, medalje

Muškarci

1 – Matija Meštrić (BK Maraton Beciklin) 3:47:35

2 – Milo Pilski (BK Vid Ročić) +00:08

3 – Silvije Tomac (BK Biker) +02:25

Žene

1 – Kristina Lukačević (BK Rotor) 3:35:04

2 – Ema Filipović (BK Biker) +20:20

Ukupni rezultati

“Adrenalinci” su s organizacijom obavili sjajan posao! Natjecatelji su, iako dobro izmučeni, već pola sata nakon dolaska u cilj bili dobro raspoloženi. Organizator je svjestan da je ovo teška utrka, a za sljedeću godinu biti će dosta novosti, možda promjena termina u dio godine koji je ugodniji po temperaturi. 100 kilometarski eXtraVergine će u svakom slučaju biti epski maraton koji će se morati osvojiti barem jednom!

Fotogalerija na facebooku

Foto Manuel Angelini

Prati nas