21. travnja 2018

Rachel Atherton i Brook Macdonald najbrži u subotnjim kvalifikacijama, naši nisu prošli u finale ali su se hrabro nosili s brutalnim terenom, tri su slovenska predstavnika(ce) u finalu: Monika, Miran i Jure

Kvalifikacije za prvu utrku u spustu za Svjetski kup u sezoni 2018. na otoku Lošinju bile su poput finalne utrke

U muškoj elite kategoriji najbrži je bio Novozelanđanin Brook Macdonald (MS Mondraker Team) koji je već u petak izmjerio najbrže neslužbeno vrijeme. Danas je trebao vrijeme od 2:19,99 kako bi bio brži od drugoplasiranog Australca Deana Lucasa (Intense Factory Racing, +1,16) i trećeplasiranog Amerikanca Aarona Gwina (The YT Mob, +2,08). Slijedili su ih Australac Troy Brosnan (Canyon Factory Downhill Team, +2,32) i Novozelanđanin Sam Blenkinsop (Norco Factory Racing, +2,37).


Brook Macdonald

Hrvatski natjecatelji nastupili su u sklopu nacionalne reprezentacije, nisu se uvrstili u finale, no svi su završili kvalifikacijsku utrku. Ivan Bašić bio je 110. s vremenom 2:49,47, Berislav Topol 113. (2:52,32), Frano Liović 115. (2:57,70), a Mislav Bukovski 120. (3:28,74).


Dean Lucas

Na 51. mjesto se uvrstio Miran Vauh (KK Črn trn, +11,95, na uvodnoj fotografiji). U dobi od 36 godina u nedjelju će biti drugi najstariji od 64 finalista, jer Greg Minnaar je stariji godinu dana. Jure Žabjek (Unior/Devinci Factory Racing) je na popisu zaštićenih natjecatelja pa je, unatoč današnjoj slaboj vožnji zbog ozljede (84. mjesto), na rasporedu za start sutrašnjega finala. Na istom su popisu Francuzi Loris Vergier i Baptiste Pierron, i svjetski prvak, njihov zemljak Loic Bruni.


Rachel Atherton

U ženskoj elite kategoriji najbrža je bila Britanka Rachel Atherton (Trek Factory Racing DH) s vremenom 2:47,33, no konkurentice nisu za njom puno zaostale. Drugoplasirana Australka Tracey Hannah (Polygon UR) je zaostala 1,49 sekunde, a trećeplasirana Francuskinja Myriam Nicole (Commencal / Vallnord) 1,80. Monika Hrastnik (KK Črn trn) se plasirala na 8. mjesto (+6,34) i tako se uvrstila među 15 finalistica.


Monika Hrastnik

Austrijanka Valentina Hoell je bila najbrža juniorka, a Britanac Kade Edwards najbrži junior. Hrvatski juniorski reprezentativac Noa Radolović bio je 33. s vremenom 3:00,01.

Uz stazu je već danas bilo mnogo više gledatelja nego na prošlogodišnjoj utrci serije Unior Downhill Cup. Atmosfera je bila odlična pa u nedjelju možemo očekivati pravi spektakl.


Ivan Bašić, foto Klemen Humar


Noa Radolović

Nedjeljni finale započinje u 9:45 s utrkom juniorki, od 10:15 je finale juniora, od 12:30 su seniorke, a od 13:30 startaju seniori.

Prijenos uživo pogledaj na redbull.tv, seniorke od 12:30 i seniore od 14.

Sočne detalje pogledaj u snimci današnjeg ćaskanja u cilju s Robom Warnerom.

Rezultati, startne liste i live timing na uci.ch

losinjworldcup.com

Pročitaj i:
(FOTO) Svjetski MTB kup Lošinj: Zatišje pred buru

Na uvodni fotografiji Miran Vauh, vse fotografije Miha Skrt

Prati nas