10. lipnja 2018

Druga uzastopna pobjeda nakon Ft. Williama za Amauryja Pierrona, Rachel Atherton se poslije prošlogodišnje ozljede prvi puta popela na najviše postolje. U juniorskoj konkurenciji pobjede su odnijeli Valentina i Kye (kaj?)

Prema običaju, Leogang je danas donio pravi MTB spektakl u okviru Svjetskog kupa u MTB spustu. Tahnee Seagrave je predaleko skočila na jednoj rampi i izišla iz staze, a ista se stvar dogodila i Brendanu Faircloughu. Oboje su diskvalificirani.

Aaron Gwin (s ozlijeđenim palcem) unatoč odličnoj vožnji nije uspio ostvariti petu pobjedu u Leogangu (koja bi mu ujedno bila četvrta zaredom). Rachel Atherton je konačno došla do pobjede nakon  prošlogodišnjeg pada u Ft. Williamu, a Luca Shaw nije uspio doći do pobjede niti nakon druge uzastopne pobjede u kvalifikacijskoj utrci. Mlada Austrijanka Valentina Hoell i dalje bez konkurencije u kategoriji juniorki.

Muški elite

Francuz Amaury Pierron (Commencal / Vallnord) krenuo je u niz pobjedaDruga pobjeda u sedam dana i vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Njegovo je vrijeme u Leogangu iznosilo – 3:10.991. Na drugo mjesto se, s pola sekunde zaostatka uvrstio Aaron Gwin (YT Mob), a treći je, sa sekundom zaostatka, Britanac Laurie Greenland (MS Mondraker). Četvrto je mjesto osvojio Australac Troy Brosnan (Canyon Factory DH), a peto Francuz Loris Vergier (Santa Cruz Syndicate). 

Amaury Pierron sada ima 52 boda prednosti pred Gwinom u ukupnom poretku (503 i 451). Treći Brosnan ima 413 bodova.

Žene elite

Europska prvakinja, Slovenka Monika Hrastnik, je sjajnim četvrtim mjestom došla do prvog postolja Svjetskog MTB kupa u svojoj karijeri. Najbrža je ipak bila Britanka Rachel Atherton (Trek Factory Racing DH), s vremenom 3:41.141. Na drugo se mjesto plasirala vodeća u ukupnom poretku Svjetskog kupa Francuskinja Myriam Nicole (Commencal / Vallnord), sa zaostatkom od oko šest desetinki sekunde. Treća je Tracey Hannah (Polygon UR) sa zaostatkom od gotovo četiri sekunde. 

U ukupnom poretku vodi Myriam Nicole koja je skupila 610 bodova. Druga je Rachel Atherton sa  svega deset bodova zaostatka, a treća Tahnee Seagrave 436 bodova. Monika Hrastnik je na sedmom mjestu s 306 bodova.

Juniori

Australac Kye A’Hern (Canyon Factory Racing DH) je bio najbrži s vremenom 3:19.207. Drugoplasirani Francuz Thibaut Daprela (Commencal / Vallnord) zaostao je za svega pet stotinki. Treći je bio Britanac Henry Kerr (Propain Dirt Sixpack)koji je zaostao 2,6 sekunde. 

U ukupnom poretku vodi A’Hern sa 150 bodova, a drugoplasirani Daprela zaostaje za 10 bodova.

Juniorke

Domaća Valentina Hoell (živi 5 km zračne linije od staze) uvjerljivo je pobijedila s vremenom 3:56.122 i za sobom za više od 15 sekundi ostavila Francuskinju Nastasiju Gimenez (u seniorskoj konkurenciji danas bi bila sedma!). Treća je bila Šveđanka Ottilia Johansson Jones koja je zaostala za više od pola minute.

Rezultati

Foto: Klemen Humar

Pročitaj i:
Leogang report: Na kvalifikacijama najbrži Luca Shaw i Tahnee Seagrave
Najavljujemo: Svjetski kup u MTB spustu seli u Leogang

Prati nas