9. lipnja 2018

Sutra nas na trećoj utrci ovogodišnjeg Svjetskog kupa u MTB spustu čeka neizvjestan obračun najboljih

U muškoj konkurenciji najbolja četvorica su se smjestila u manje od jedne sekunde, a prvih petnaest u pet sekundi. U ženskoj konkurenciji Rachel Atherton opet nije imala sreće, a Myriam Nicole se nije pokazala u najboljem svjetlu. Monika Hrastnik – odlična četvrta.

Muška konkurencija

Još jedna odlična vožnja pobjednika kvalifikacijske utrke u Ft.Williamu i još jedno prvo mjesto u kvalifikacijama za Amerikanca Lucu Shawa (Santa Cruz Syndicate), ovaj put u Leogangu. Za oko desetinku sekunde bio je brži od Novozelanđanina Brooka Macdonalda (MS Mondraker Team). Na treće mjesto se sa šest desetinki zaostatka plasirao pobjednik iz Ft. Williama, Francuz Amaury Pierron (Commencal Vallnord). Četvrti i peti su bili Francozi Loic Bruni (Specialized Gravity) i Loris Vergier (Santa Cruz Syndicate). 

Aaron Gwin (YT Mob) je, uz još uvijek nezaraslu lakšu ozljedu ruke je bio tek trinaesti, sa zaostatkom od četiri i pol sekunde.

Ženska konkurencija

Na izmijenjenoj stazi odlično se snašla Monika Hrastnik (KK Črn Trn) koja je, unatoč sitnim pogreškama, uspjela spojiti konstantnu vožnju te je na kraju zaostala 8 sekundi i jednu desetinku za pobjednicom kvalifikacija, Britankom Tahnee Seagrave (Transition Bikes / Muc Off Factory), s vremenom 3:47.228. Na drugo se mjesto sa zaostatkom od 3,3 sekunde uvrstila Australka Tracey Hannah (Polygon UR), a treća je Švicarka Emilie Siegenthaler (Pivot Factory Racing), sa zaostatkom od osam sekundi (manje od desetinke brža od Monike).

Juniori

Francuz Thibaut Daprela (Commencal / Vallnord) je s vremenom 3:25.388 postavio cilj za sutrašnju utrku. Na drugo se mjesto sa svega četiri stotinke zaostatka uvrstio pobjednik iz Ft. Williama, Australac Kye A’Hern (Canyon Factory Downhill Team), a treći je bio Britanac Kade Edwards (Trek Factory Racing), sa zaostatkom od 1,68 sekunde.

Juniorke

Domaća nada Valentina Hoell pobijedila je u kvalifikacijama, no ovaj put s manjom prednošću. Naime tek oko četiri sekunde je iznosio zaostatak drugoplasirane Amerikanke Anne Newkirk. Na treće se mjesto uvrstila Francoskinja Nastasia Gimenez, sa zaostatkom većim od 26 sekundi.

Rezultati

Sutra, kao i obično, pogledaj živi prijenos utrke na redbull.tv.

Naslovna fotografija: Klemen Humar

Prati nas