11. lipnja 2017

U sunčanom Leogangu pobjedili su Aaron Gwin, Tahnee Seagrave i Finn Ilesa.

Prva potpuno suha utrka ove godine, malo dorađena staza u Leogangu i utrka sa vrlo malim razlikama u vremenu.

Muški

Četvrta pobjeda u Leogangu i 17. pobjeda u Svjetskom kupu za Amerikanca Aarona Gwina (The YT Mob), koji je u napetom završetku utrke za 1,435 sekunde iza sebe ostavio Francuza Lorisa Vergiera (Santa Cruz Syndicate). Treći je bio vodeći u Svjetskom kupu Južnoafrikanac Greg Minnaar, koji je zaostao 2,684 sekunde. 

Danny Hart je, isto kao i Gwin prije dvije godine, izgubio lanac, ali svejedno se uspio probiti na 11. mjesto.

Djevojke

Britanka Tahnee Seagrave (Transition Bikes / FMD Factory) je agresivnom vožnjom bez greške, dosegla svoju prvu pobjedu u Svjetskom kupu. Pobjednica kvalifikacija Tracey Hannah (Polygon UR) je usprkos odlično odvoženom donjem dijelu, na kraju zaostala za 0,693 sekunde. Na treće mjesto se nakon četvrtog mjesta u kvalifikacijama, probila Francuskinja Myriam Nicole (Commencal / Vallnord). 

Juniori

Kod juniora uvjerljiva pobjeda Finna Ilesa iz Kanade (Specialized Gravity), koji je s vremenom od 3:15.472 prestigao prvog iz jučerašnjih kvalifikacija Britanca Matta Walkerja (Madison Saracen Factory Team) za skoro 2,4 sekunde. Na treće mjesto se sa skoro pet sekundi zaostatka uvrstio Kade Edwards (Trek Factory Racing DH). 

Ukupni poredak

Naslovna fotografija Klemen Humar

Prati nas