7. rujna 2018

Jučer popodne u švicarskom Lenzerheideu, naslovi kategorije U23 u olimpijskom krosu otišli su u Južnoafričku republiku i u Švicarsku. Utrku su završili braća Meštrić – Matija i Josip

Na stazi za olimpijski kros Svjetskog MTB prvenstva u Švicarskoj jučer popodne snage su odmjerili natjecateljice i natjecatelji iz mlađe seniorske kategorije – U23. Naslovi su otišli u Južnoafričku republiku (muški) i u Švicarsku (žene). Hrvatski reprezentativac Matija Meštrić je utrku završio na 82. poziciji, a Josip Meštrić je bio 93.

Muški

Južnoafrička republika nakon devet godina opet ima svjetskog prvaka! Alan Hatherly je stilu Burrya Standerja osvojio zlato majicu duginih boja. Kontrolirao je utrku od samog starta. Stalno na čelu skupine koja se ispočetka sastojala od petnaestak biciklista no polako se smanjivala. U posljednjih nekoliko krugova na čelu su ostali samo  Hatherly i Amerikanac Christopher Blevins. Koju minutu za njima nailazio je Nizozemac David Nordemann, s velikom prednošću u odnosu na sve ostale. Alan je čekao do posljednjeg kruga da bi pojačao tempo, što Blevins više nije mogao pratiti. Na kraju je u cilj ušao s 20 sekundi prednosti i tako osvojio zlato, nakon prošlogodišnjeg srebra. Srebro i broncu osvojili su Blevins i Nordemann.

Žene

Švicarka Alessandra Keller je postala svjetska prvakinja, što i nije neko iznenađenje. Nije dozvolila nikakva iznenađenja; potegla je odmah nakon starta i tako je izbjegla probleme koji su je lani u australskom Cairnsu koštali zlata. Slijediti ju je mogla samo zemljakinja Sina Frei. Njih dvije ubrzo su imale prednost od dvije minute u odnosu na sve ostale. Skupa su odvozile dva kruga no Keller je bila nestrpljiva. U trećem krugu otresla je Frei i potom ostvarila prednost od minute u 20 sekundi koju je zadržala do kraja. Sina Frei je osvojila srebro, a Talijanka Marika Tovo broncu, sa svega osamnaest sekundi zaostatka za Frei.

Rezultati

Foto: UCI

Pročitaj i:
SP Lenzerheide: Jedan krug s Emily
Lenzerheide report: Dan D za juniore
Lenzerheide report: Štafetno zlato ostaje u Švicarskoj

Prati nas