7. rujna 2018

Juniorska svjetska zlata u olimpijskom krosu osvojili su Austrijanka i Švicarac. Naša Larisa je bila 55., a Stjepan 97.

Jučer su na rasporedu bile utrke olimpijskog krosa za juniorke i juniore. Startalo je dvoje hrvatskih predstavnika: Larisa Bošnjak i Stjepan Hunjak. Svjetski naslovi nisu napustili Alpe –  otišla su u Austriju i Švicarsku. Larisa je bila 55., a Stjepan 97.

Juniorke

Borba za zlatnu medalju brzo je bila razriješena. Nadmoćna Austrijanka Laura Stigger je ostvarila prednost već na prvom spustu. Drugoplasirana na europskom prvenstvu, Engleskinja Harriet Harnden i Čehinja Tereza Saskova još su neko vrijeme mogle gledati u njena leđa, no ubrzo je Laura vozila vlastitu utrku daleko ispred svih. Tako je i obranila lanjski naslov svjetske juniorske prvakinje.

U borbi za drugo mjesto više je snage na koncu imala Saskova, a Harnden je bila treća.

Larisa Bošnjak je sa startnim brojem 42 zauzela 51. mjesto, uz dva kruga zaostatka.

Rezultati juniorki

Juniori

Pobjednik i osvajač zlatne medalje i majice duginih boja je švicarski favorit Alexandre Balmer. No nije jednostavno došao do pobjede. Veći dio utrke na čelu je bio Francuz Mathis Azzaro, u prvom je krugu imao 40 sekundi prednosti. No u posljednjem krugu ostao je bez snage. Ubrzo su ga prestigli Balmer i Nijemac Leon Kaiser, dvojac koji je čitavu utrku proveo skupa. Balmer je napao nekoliko stotina metara prije ciljne crte, a Kaiser nije pronašao odgovor i tako je osvojio srebro. Azzaro je na kraju ipak došao do bronce. 

Stjepan Hunjak startao je s brojem 95 i na kraju je osvojio 97. mjesto s tri kruga zaostatka.

Rezultati juniora

Naslovna fotografija: UCI

Pročitaj i:
Lenzerheide report: Štafetno zlato ostaje u Švicarskoj

Prati nas