27. lipnja 2024

Južnoafrička tvrtka je prepoznatljivo ime u svijetu zaštite u brdskom biciklizmu i ekstremnim motosportovima. Doprinijeli su smanjenju broja ozljeda vrata i poboljšali performanse vozača…

U 2004. godini započela je priča o inovativnom proizvodu za zaštitu vozača: Leatt-Brace. Danas, dvadeset godina kasnije, Leatt je postao prepoznatljivo ime u svijetu brdskog biciklizma i ekstremnih motosportova. Osnivač dr. Chris Leatt kaže: “U proteklih 20 godina bilo je iznimno zadovoljstvo znati da se naša strast i proizvodi baziraju na spašavanju života.”

Leatt-Brace, prvi put predstavljen 2004. godine, označio je početak ove priče. Danas, Leatt nudi širok spektar proizvoda za zaštitu, uključujući kacige, štitnike za tijelo i druge inovativne proizvode. 

Dr. Chris Leatt ističe: “Naša strast prema zaštiti i performansama uvijek je bila vođena željom da spasimo živote. Ponosni smo na ono što smo postigli u proteklih 20 godina i radujemo se budućnosti.”

Kako je nastala zaštitna oprema Leatt 

Nakon što je svjedočio tragičnom gubitku kolege motokros vozača, dr. Chris Leatt, neurokirurg i strastveni vozač, prepoznao je hitnu potrebu za zaštitom vrata kako bi se spriječile uobičajene ozljede vrata. Tijekom sljedeće tri godine, dr. Leatt razvio je skicu za prototip dizajniran za kombiniranje s kacigom i značajnu zaštitu vrata.

Leatt-Brace dobio je nagrade i donio novu dimenziju zaštite vrata. Kako su ga vozači prihvaćali, ozljede vrata su se smanjile. Desetogodišnja neovisna studija Great Lakes EMS Inc. pokazala je učinkovitost nošenja ovratnika za vrat: bez njega, ozljede vrata bile su 89 % vjerojatnije, smrt od ozljede kralježnice vrata bila je 69 % vjerojatnija, ne-fatalne ozljede kralježnice vrata bile su 75 % vjerojatnije, a prijelomi ključne kosti bili su 45% vjerojatniji. Poveznica na studiju: www.actionsportsems.com

Proširenje linije proizvoda

Leatt nudi i širi asortiman koji uključuje kacige, oklope za tijelo, štitnike za koljena, štitnike za laktove, hidratacijske sustave i odjeću. Do 2025. godine Leatt planira ponuditi više od 430 različitih proizvoda u tri kategorije.

Video: Leatt obilježava 20 godina

Foto: Proizvođač

Pročitaj i
Testirali smo: MTB sprinterica Leatt ProClip 6.0
Leatt predstavio novu AllMtn kolekciju
Testirali smo: Kaciga Leatt MTB Endurance 4.0 V24 

Prati nas