2. veljače 2018

Red Bull Pumptrack priprema kvalifikacijske utrke u cijelom svijetu. Od ožujka do kraja kolovoza. Sâmo svjetsko prvenstvo na rasporedu je 7. rujna u švicarskom Lenzerheidu

Pumptrackovi, poligoni za vožnju bicikla „pumpanjem“, u kratkom su vremenu postali popularni širom svijeta. Zbog toga je Claudio Caluori (Velosolutions) udružio snage s Red Bullom. Gotovo preko noći prošli su put od ideje do realizacije.

Počinje u ožujku

S početkom proljeća (u sjevernoj hemisferi) započeti će serija kvalifikacijskih utrka po cijelom svijetu – od Novog Zelanda, Čilea, SAD, Kine, Škotske, Francuske, Švicarske, Južne Afrike, sve do Lesota i Indije. Od 10. ožujka pa do 25. kolovoza. I na kraju, veliki finale na svjetskom prvenstvu v švicarskom Lenzerheidu 7. rujna. 

Najbliže potencijalnim hrvatskim „pumperima“ asfaltnih poligona biti će utrke u – Nizozemskoj (10, ožujka), Austriji (5. svibnja) i Francuskoj (30. lipnja). Govori se i o još jednoj kvalifikacijskoj utrci koja bi se trebala održati u Švicarskoj, no još nije objavljen datum. Eventualne nove lokacije kvalifikacijskih utrka i datumi objavljivati će se na adresi  na redbullpumptrackworldchampionships.com.


Hannes Slavik Foto: Markus Slavik / Red Bull content Pool 

Pravila?

Dobne granice određivati će se ovisno o lokacijama i organizatorima. Donja granica trebala bi biti 16 ili 18 godina.

Nakon kvalifikacijskih vožnji slijediti će vožnje na ispadanje. U muškoj kategoriji na kraju će se odmjeriti 32 natjecatelja, a u ženskoj kategoriji osam natjecateljica. Iz svake kvalifikacijske utrke na svjetsko će se prvenstvo izravno kvalificirati po četiri natjecatelja i četiri natjecateljice. Pobjednicima tih utrka smiješi se i besplatan put na Svjetsko u  Švicarskoj – putne troškove plaća organizator!

Seriju kvalifikacijskih utrka Red Bull Pump Track World Championships možeš pratiti i na facebookutwitteru.

Na naslovni fotografiji je Olly Wilkins. Foto: Sven Martin/Red Bull Content Pool

Prati nas