7. rujna 2021

Pretprošli vikend, sa startom u San Vigiliu, a ciljem na 2.275m visokom vrhu Kronplatza, održan je MTB maraton KronplatzKing. Naši masteri opet vrlo dobri…

U nedjelju 29. kolovoza u talijanskim Dolomitima održano je još jedno izdanje popularnog MTB maratona Kronplatz King. Naši masteri (veterani) rezultatima su potvrdili uobičajeno dobru formu. Marin Deković bio je peti u kategoriji Master 4, dok je nešto mlađi Marko Fržop osvojio 3. mjesto u kategoriji Master 3.

Usponi i opet usponi

Staza dužine 62km uključivala je izdašnih 3150 vertikalnih metara uspona i natjecatelji(ca)ma je priuštila pravi izazov. Izrazito strmi i dugi usponi te spustovi po enduro stazama ovu utrku čine posebnom, te je stoga posjećuju samo „jaki“ vozači(ce).

Marko Fržop nakon odličnog rezultata od prije mjesec dana na utrci DolomitiSuperbike (također u Dolomitima) gdje je završio na četvrtom mjestu, jučer je još jednom potvrdio ovogodišnju formu trećim mjestom.

Moram priznati da mi je bilo jako teško, usponi su na mjestima strmi do 30 % i izrazito su dugi, ali zadovoljan sam rezultatom.

Imao sam period odmora te sad krećem s pripremama za završni dio sezone gdje mi je glavni cilj Svjetsko prvenstvo u MTB maratonu, a samo tjedan dana nakon toga slijedi i nacionalno prvenstvo, također u disciplini XCM.

Marko Fržop

Više o…

# Kronplatz King

Foto: Privatna arhiva (Marko sa svojim vjernim vrancem, Giant Anthem, nakon ulaska u cilj)

Prati nas