30. rujna 2019

Start iz Drniša, najveći dio utrke natjecatelji(ce) su proveli u području mistične planine Promine. Odličan maraton ponudio je čak četiri trase, uključujući i onu endurašku

Kamenje koje ne oprašta, ovdje je potrebna koncentracija kako prema gore tako i prema dolje. Juriš na Drniš koji je vodio Mašu i ekipu oko Drniša i duž kanjona rijeke Čikole, Prominska patrola koja je Stipu i Zvonu vodila do najljepših dijelova Promine i Harambašin bijeg, za Joku i ostale koji vole strmu, dugu i tešku trasu. To je sve stalo u MTB maraton Krka Trophy, održan u nedjelju.

Trebalo je osvojiti mističnu Prominu koja se nalazi između rijeke Krke i Petrovog polja. Najviši vrh od 1149 metara nadmorske visine, spektakularne panorame i staze oko Nacionalnog parka Krka. Spust Promina ponudio je verziju A, namijenjenu svima koji traže zabavu nizbrdo, a B za one treznije koji ne traže previše prepreka po putu.

Gotovo 300 natjecatelja upustilo se u okršaj s trasama po prekrasnom, za bicikliste blagom suncu, bez prekomjerne vrućine. Odvojeni startovi osigurali su da na stazi i tehničkim usponima nije bilo gužve i svatko se s njima mogao nositi na svoj način.

Krka Trophy: Harambašin bijeg

S najduljom, 70 km dugom stazom koja je imala visinsku razliku od 1600 metara, najbrže se obračunao Boštjan Hribovšek (Calcit Bike Team), i to u u dva sata, 53 minute i 1 sekundu. Proveo je cijelu utrku u društvu drugoplasiranog Gregora Dimica (tancacoaching-energijateam.com), razlika između njih bila je samo dvije sekunde na samom cilju. Treće mjesto pripalo je domaćem Kristijanu Budimiru (Meridiana Kamen).

Po kategorijama, najbolji su bili Marko Fržop (BKTopSport) u veteranima, Peter Vesel u kategoriji starijih veterana i Vita Movrin (tancacoaching-energijateam.com) u ženskoj kategoriji.

Najbrži u ostalim kategorijama

Na 45 kilometara dugoj trasi najbrži su bili domaćin Luka Bukarica (BK “Petar Svačić” Drniš), Edvard Schum i Marko Grahli (BK Ciklus). U kategoriji veterana pobijedio je Edward Schumet, u starijim veteranima Joško Fržop (BBK Orlov Krug), a u ženskoj kategoriji Maja Ena Ljuba (BK Faust Vrančić).

Na najkraćoj, 25-kilometarskoj trasi pobijedio je Gregor Hiršman (MahMTB) od, ispred domaćina Paška Duila (BK-Krka), treći je bio Antonio Hodak (BK Crna Kraljica Plitvice).KU veteranskoj kategoriji pobijedio je Boris Prusac (BK Tempo), a kod starijih veterana Luka Jakovljević (BBK Pakoštane ). U ženskoj kategoriji slavila je Tanita Salkić (BK Tempo) iz BiH.

Skoro pa enduro

I ljubitelji adrenalina došli su na svoje. Pola uspona su podijelili s ostalima, a potom iz su se iz Promine vratili prema dolje po zahtjevnoj i vijugavoj enduro trasi, natrag do Drniša. U ukupnom poreku ove utrke pobijedio je Blaž Alič (MahMTB) ispred Gorana Zidarića (BK Buzet) i Marka Filipovića (BBK Krpelj). Čak 23 natjecatelja ove godine startalo je u ovoj kategoriji! U ženskoj kategoriji vozile su tri natjecateljice, pobijedila je Anja Lamovec (MahMTB) ispred Sande Šarko (BK Opušteno), a treća je bila Jasmina Śarotar.

Na kraju su natjecatelji(ce), bez obzira jesu li vozili tri ili šest sati, došli do cilja s osmijehom i bili zadovoljni što  su dovršili i ovaj izazov. Organizacija je bila sjajna jer organizator 4islands ima dobro uigranu i predanu ekipu koja ništa ne prepušta slučaju. Dakle, kasno u noć, samo nekoliko sati prije utrke, provjerili su oznake na stazi kako bi dan utrke nesmetano protekao. Tako je i bilo!

Rezultati

Fotografije smo posudili na službenom facebook profilu Krka Trophy

Prati nas