Krk 'n' Roll
16. listopada 2023

Možda najveća jednodnevna brdsko-biciklistička manifestacija u Hrvatskoj održana je po ljetnim vremenskim uvjetima i u odličnoj atmosferi…

Više od 500 natjecatelja i natjecateljica iz Hrvatske, Slovenije, Njemačke, Austrije, Italije, Mađarske, Bosne i Hercegovine i Srbije u subotu je vozilo tri staze različite duljine. Krk ‘n’ Roll u svojoj sedmoj iteraciji uz stvarno lijepo vrijeme, još uvijek ljetnu kulisu, sa startom i ciljem u Baškoj.

Krk ‘n’ Roll, The Queen: 70,5 kilometara i 1420 metara uspona

U muškoj kategoriji (do 40 godina) na najdužoj stazi najbrži je bio Austrijanac Michael Holland (2 sata, 43 minute i 37 sekundi), drugo mjesto osvojio je Slovenac Matic Grošelj koji je zaostao 2 minute i 44 sekunde, treći je bio njegov zemljak Luka Tavčar sa skoro četiri minute zaostatka. U kategoriji master (40 do 49 godina) slavio je Slovenac.Robert Vrečer, drugi je bio Marko Fržop, a treći Robert Blaznik.

Pobjednik u kategoriji grand master (50+) je Peter Vesel s vremenom 3 sata, 10 minuta i 44 sekunde bržim od Talijana Lorisa Tomata i Aljoše Martinjaša. U ženskoj kategoriji pobijedila je Slvenka  Blanka Krajnc (3 h, 43 minuta i 55 s). Druga je bila Natalija Anderluh, a treća Kristina Lukačević.

Siko i njegova tradicionalna IG izvješća

Gregor Sikošek stari je znanac utrka u Hrvatskoj. Od ZLIK-a preko 4Islands pa sve do na cestovnih događaja. Što je ovaj put rekao o Krk ‘n’ Rollu i najdužoj stazi?

Krk ‘n’ Roll, The Rolling Stones: 46,5 kilometara i 850 metara uspona

U muškoj kategoriji s vremenom od jedan 1h, 48 minuta i 27 sekundi slavio je Nijemac Sven Mägdefessl. Drugo mjesto osvojio je Slovenac Matej Lovše, dok je treći bio Talijan Raul Di Ragogna. Master: Sva prva tri mjesta za slovenske predstavnike: Uroš Vena (1h, 52 minute i 43 sekunde), Dejan Petrič i Blaž Lupše. U kategoriji grand master pobijedio je Iztok Kuret (1h, 58 minuta i 41 sekunda), drugi je bio Boris Basta, treći je bio Lucjan Premrn.U ženskoj kategoriji prva Slovenka Ana Podpečan (2h, 21 minuta i 47 sekundi), Martina Utranker i Antonela Juretić.

Krk ‘n’ Roll, The Beach Boys: 26,7 kilometara i 475 metara uspona.

S vremenom jedan 1h, jedna minuta i 43 sekunde u muškoj kategoriji pobijedio je Tonko Čičin-Šain, drugi je bio Slovenac Tadej Aleš s istim vremenom, a treći Nijemac Tobias Riedl. U kategorijio master pobjeda Nijemca Tobijasa Ullmanna (1h, 2 minute i 37 sekundi), drugo mjesto zauzeo je Domagoj Milaković, a treće Slovenac Gorazd Robnik. Grand master: Pobijedio je  Dalibor Kovačić s vremenom od 1h, 13 minuta i 37 sekundi. Drugo i treće mjesto osvojili su Zlovenci Janez Kožuh i Bernard Govek.U ženskoj kategoriji s vremenom od 1h i 24 minute na najvišu stepenicu uspela se Dora Čičin-Šain. Drugo mjesto je pripalo Slovenki Sanji Panič, treće Ivani Carić.

Kategorija e-bicikala

U muškoj kategoriji pobijedio je Slovenac Aleš Živko s vremenom od 1h, 43 minute i 21 sekunde, ispred Marija Matulovića i Mladena Markovića. U ženska kategoriji najbrža je bila Barbara Horvat (1h, 58 minuta i 40 sekundi), ispred Srpkinje Milice Brajković i Slovenke Katarine Tomc.

Rezultati su objavljeni na adriabike.hr.

Još jedno druženje prije zimske pauze

Krajem listopada slijedi još jedna runda Epic Rides u organizaciji ekipe iz Adria Bike: Istra / Poreč. Na rasporedu je 28. listopada. Duga 58 kilometara i sa 520 metara uspona. Prijave na adriabike.hr.

Naslovna fotografija Adria Bike

Pročitaj i
Krk ’n’ Roll

Prati nas