16. listopada 2017

Zadnja utrka serije Adria Bike i 400 natjecatelja i natjecateljica na startu. Tri trase i još jedno nezaboravno iskustvo!

Adria Bike Series završila je na najljepši mogući način. Po prelijepom sunčanom vremenu, 400 brdskih biciklista na Krku, krenulo je iz Baške prema crkvi Sv. Ivana i dalje na Mjesečevu pokrajinu. Nakon toga svatko svojim putem, ovisno od izabrane trase. 

Najkraća “Can’t stop” vodila je do cilja već nakon 27 kilometara, srednja “Highway to Hell” nakon 46, a najduža “It’s a long way to the top” tek nakon 76 kilometara i 1.600 visinskih metara. Ta trasa je bila ujedno i najljepša, s obzirom da je na srednjem dijelu natjecatelje vodila po nepoznatim stazama između Risike, Šila, Dobrinja i Krasa. Kamenite ograde tamo skrivaju nevjerojatno lijepe staze. 

Utrka tehnički i fizički nije bila preteška. S time se naravno ne slažu oni, koji su vozili na sve ili ništa. Za selekciju se pobrinulo oštro kamenje, koje je rezalo zračnice. Ozbiljnih padova na sreću nije bilo, ali zato su neki imali probleme s grčevima. Čak se i Igor, naš prijatelj s Raba, negdje na sredini utrke valjao u velikoj lokvi, i nakon duge borbe s blatom konačno isplivao. Na kraju je osvojio drugo mjesto u svojoj kategoriji. Zanimljiva je činjenica da je prije dva tjedna trasa bila sasvim suha, dok nam je ovoga puta, prvenstveno na dužoj trasi, put prepriječilo dosta blatnih jezera. 

Na startno-ciljnom prostoru u Baškoj bila je postavljena simpatična “expo area” s već uobičajenim podržavateljima Adria Bike događanja: Asa Naklo s naočalama i kacigama Alpina te s odjećom Ziener, te Giant i Hibike s biciklima. Dukat je nudio odlično proteinsko mlijeko, Ledlenser sladolede na štapiću, a Husquarna epruvete s rakijom i svoj odličan alat. Naravno da su podijelili više epruveta nego što su prodali alata.

{loadposition inside}

Na pobjedničkom su postolju, osim serijskih pobjednika, stala i neka nova lica. Sve rezultate možete pronaći na stranici AdriaBike.hr.



Adria Bike series je nakon tri maratona završila za ovu godinu. Na utrkama je nastupio velik broj natjecatelja, a marljiv hrvatski tim je dokazao da je baš svaki događaj koji organiziraju pun pogodak. Već sada s nestrpljenjem iščekujemo sve što nam pripremaju za 2018. godinu. O novostima ćemo vas na mtb.hr pravovremeno informirati.

Pročitajte još:
Adria Bike maraton Plitvice: Fantastičnih 693!
Iz Fužina do mora i natrag: Drugo izdanje uspješno završeno!

Prati nas