Krk 'n' Roll
17. listopada 2021

Jučer se na našem najvećem toku okupilo više od 350 vozač(ic)a. Mogli su birati između tri rute različite duljine. Zahtjevno, brzo i uzbudljivo…

Jučer je u Baški održana peta iteracija MTB utrke Krk ‘n’ Roll. Vozači(ce) su na izboru imali tri trase različitih duljina, za svačiji ukus (mogli su odabrati svoju trasu usred vožnje), a sve su vodile preko legendarne Mjesečeve visoravni. Četiri standardne kategorije plus kombinirana kategorija e-bicikala. Iskusna ekipa Adria Bike organizirala je još jedno iznimno uspješno MTB druženje.

Queen Stage: Veteran Soukup apsolutno najbrži

Na ruti dugoj 70,5 kilometara biciklisti(ce) su morali svladati 1352 visinska metra uspona. U muškoj kategoriji pobijedio je Slovenac Luka Tavčar (2. mjesto apsolutno) kojemu je za stazu trebalo 2 sata, 48 minuta i 2 sekunde. Drugoplasiranog zemljaka Gregora Krajnca pretekao je za 11 minuta i 45 sekundi. Treće mjesto u kategoriji osvojio je Čeh Tomaš Kalita sa zaostatkom od 16 minuta i 7 sekundi.

U kategoriji master prvo mjesto osvojio je Austrijanac Christoph Soukup koji je slavio i u apsolutnom plasmanu najduže trase. Njegovo vrijeme na cilju bilo je 2 sata i 47 minuta. Drugo mjesto pripalo je njegovom zemljaku Sebastianu Jenschatzu (12 minuta i 47 sekundi zaostatka). Treće mjesto osvojio je Marko Fržop koji je zaostao tri minute i sekundu.

U kategoriji grand masters prvo mjesto pripalo je Slovencu Iztoku Kuretu (12. mjesto apsolutno). Do cilja mu je trebalo 3 sata, 19 minuta i 50 sekundi. Austrijanac Maximilian Zdouc došao je na drugo mjesto sa 6 minuta i 23 sekunde. Relvis Glavić bio je treći s vremenom od 3 sata, 36 minuta i 9 sekundi.

U ženskoj kategoriji prvo mjesto pripalo je Austrijanki Anni Hofmann koja je zabilježila vrijeme od 3 sata, 33 minute i 11 sekundi, a drugo je mjesto osvojila Slovenka Sanja Panič.

The Rolling Stones: Srednja trasa idealna za Mateja Lovšeta

Slovenac Matej Lovše najbrže je prešao 46 kilometara i pol duljine i 798 visinskih metara uspona. Njegovo vrijeme na cilju bilo je sat, pedeset minuta i 14 sekundi. Drugo mjesto osvojio je Čeh David Pravda koji je zaostao 2 minute i 50 sekundi, a treće mjesto osvojio je Slovenac Timotej Banovec s vremenom od pet minuta i 31 sekundu.

U kategoriji master pobijedio je Slovenac Rok Golob (6. mjesto apsolutno), a vrijeme mu je bilo sat, 56 minuta i 40 sekundi. Njegov zemljak Dejan Vračič stigao je do cilja 3 minute i 39 sekundi kasnije. Treći je bio Austrijanac Roland Plank sa zaostatkom od 6 minuta, 39 sekundi.

U kategoriji grand masters, apsolutni pobjednik je bio Slovenac Lucjan Premrn (dvanaesti apsolutno), trebalo mu je dva sata, pet minuta i 47 sekundi. Drugoplasirani Valter Kliba je zaostao gotovo devet minuta za pobjednikom. Treće mjesto pripalo je Slovencu Alešu Kastelicu.

U ženskoj kategoriji pobijedila je Slovenka Ana Podpečan s vremenom 2 sata, 18 minuta, 18 sekundi, drugo mjesto pripalo je njenoj zemljakinji Andreji Mlinarič, treća je bila Gabrijela Fran.

E-Bike: Tea brža od svih dečki

U kategoriji e-bicikala pobijedila je Tea Đurek, drugo mjesto pripalo je Mladenu Markoviću, treći je bio Talijan Oscar de Walderstein.

The Beach Boys: Čak je i najkraća etapa išla preko Mjesečeve visoravni

Kod muškaraca cilj je prvi prošao Erik Stipić sa sat, tri minute i 26 sekundi , drugi je bio Ian Peran koji je osam sekundi zaostao manje od 3 minute, a treći je bio Lovro Marčelj koji je imao tri minute i 17 sekundi zaostatka.

Najbrži veteran na najkraćoj ruti bio je Mađar Nandor Kotroczo koji je s vremenom od jednog sata, 9 minuta i 51 sekundu zabilježio osmo apsolutno vrijeme, drugo mjesto osvojio je Slovenac Klemen Petač koji je zaostao 2 minute i 21 sekundu, treći je bio sa sat, 16 minuta i 49 sekundi Dorjan Grbac.

U kategoriji grand masters pobijedio je Siniša Herman, drugo mjesto pripalo je Daliboru Kovačiću, treći je bio Slovak Dušan Pulman. Kod dama najkraća je ruta prošla Mađarica Viktoria Szekeres, drugo mjesto pripalo je Barbari Horvat, treća je bila Slovenka Irena Šubic Jeločnik.

Svi rezultati

Na naslovnoj fotografiji su Christoph Soukup, Matej Lovše i Luka Tavčar. Foto: Organizator.

Pročitaj i
Adria Bike Helter Skelter Report: Najbrži Soukup i Tazreiter

Prati nas