“On-off
“Ciklocentar” Bike park Tršće Human Fish Gravel SloEnduro
16. veljače 2017

12. ožujka s 40 km utrkom u Mirenu počinje sezona maratona u Sloveniji. Prošle godine rekordnih 490 učesnika.

Proljeće nam se nezaustavljivo bliži i tome primjereno se ponaša i vrijeme. To nam naravno predviđa sezonu maratona, koja će se ove godine u Sloveniji iskazati s čak 10 događaja.

 

Početak sezone je kao već toliko puta do sada, na Krasu. 12. ožujka! Kras kros u Mirenu, potomak Auto moto karting kluba Ales.ca-racing, koji ga priređuje u suradnji s KD Deš Fleš, je trenutno najprestižniji u Sloveniji. S velikim brojem sudionika, domaćih i stranih (prošle godine rekordnih 490) je zaslužio status eventa na kojem jednostavno morate sudjelovati. Naravno, ako se na vrijeme prijavite, jer startnine idu kao vrući burek. Do sada, nakon tjedan dana, imaju već skoro 200 prijava, od toga veliki broj potvrđenih. Kategorija od 40 do 50 godina je opet najbrojnija, tako da organizator, u šali, razmišlja da raspodijeli kategorije na 5 godina.

 

Staza većim dijelom ostaje ista, s dužinom 40 km i visinskom razlikom 850 m, javlja nam Borut Klančič

 

S obzirom na uvjete, mogla bi biti i dosta raznovrsnija, čitaj – s kojim singletrailom više, ali sve u okviru puta kojeg već poznajemo. Start i cilj će biti u Mirenu, lokacija starta nije još određena. Organizator će ju odredit s obzirom na broj sudionika, jer sadašnja lokacija puca po šavovima. Mjesto Miren je ponudilo svoj glavni trg za startno mjesto, što znači da su maraton prihvatili i da ga podržavaju, naravno. Cijeli event će biti popraćen raznim drugim događajima i prezentacijama te naravno dodjelom nagrada po završetku utrke.

{loadposition inside}

Očekuje se nastup svih prošlogodišnjih pobjednika u ovom međunarodnom maratonu s brdskim biciklima, utrka će sigurno biti napeta i neizvjesna do samog kraja.

 

Naravno da ćemo tamo biti i mi, možda čak s iznenađenjem.

 

Više na: kraskros.com

 

Bike park Tršće “Ciklocentar” Human Fish Gravel SloEnduro
Prati nas