17. ožujka 2020

Otkazivanje etapne utrke Mitas 4Islands i odgoda Dalmatiner mtb maratona u Hrvatskoj te otkazivanje super XCO Vrtojba i Giant mtb ZLIK Kočevje u Sloveniji…

Utrke koje su trebale obilježiti natjecateljski i rekreativni kalendar mjeseca travnja te na samom početku proljeća u ožujku, otkazane su ili odgođene zbog koronavirusa. Nažalost otpala je jedna od najvećih europskih etapnih MTB utrka, prva utrka Slovenskog kupa u krosu, Veliko finale Zimske lige u Kočevju te MTB maraton u Dalmaciji.

Mitas 4 Islands

Otkazana je najveća etapna MTB utrka u ovom dijelu svijeta. Dakle, gotovo 300 parova koji su se trebali natjecati u opet dana od 21. do 25. travnja, neće se ganjati u šestoj iteraciji utrke po četiri kvarnerska otoka: Krku, Rabu, Cresu i Lošinju. 

 

Službena obavijest o otkazivanju utrke na 4islands.hr.

XCO Vrtojba 2020 C1

Jedna od najvećih slovenskih utrka u olimpijskom krosu, koja svake godine u travnju u slovensku Vrtojbu privlači mnoge od najboljih stranih i domaćih brdskih biciklista, a trebala je biti na rasporedu 13. travnja, otkazana je. Organizator kaže: “Unatoč zakazanom terminu na 13. travnja, na prvo mjesto stavljamo sigurnost i zdravlje našeg osoblja, natjecatelja, navijača i zajednice, koji nas podržavaju i svake godine posjećuju utrku!” 

 

Službena obavijest na xcovrtojba.desfles.si

Dalmatiner mtb maraton

Otvorni događaj rekreacijske natjecateljske serije Husqvarna Adria Bike, zakazan za 18. travnja u Vodicama odgođen je. Organizatori još nemaju točan datum, no najavili su da će ove godine održati sva četiri predviđena termina, s time da su termini za preostala tri događaja još uvijek na snazi. 

 

Vijest adriabike.hr

Giant mtb ZLIK

Posljednja utrka popularne zimske biciklističke serije Zimska liga Istre i Kvarnera, bila je zakazana za, 22. ožujka u Kočevju, a zbog trenutne situacije u Sloveniji, otkazana je.
Više o ZLIKOvcima potraži na facebooku @mtb.zimskaliga.

Naslovna fotografija 4 Islands

Prati nas