20. ožujka 2020

Službeno je objavljeno kako se na Lošinju neće održati utrka Svjetskog kupa planirana za vikend 9. i 10. svibnja. Novi datum za Maribor još nije poznat  

Mjesec svibanj, uz brzi razvoj događaja povezanih sa širenjem novog koronavirusa, više nije tako daleko kao što se činilo prije tjedan dana. Sada je službeno potvrđeno: na Lošinju se neće održati utrka Svjetskog kupa planirana za 9. i 10. svibnja, i to zbog mjera za suzbijanje širenja virusa.

 

Informaciju je danas objavila Međunarodna biciklistička federacija UCI. Utrka je otkazana, to jest neće biti odgođena ili nadomještena.

 

Utrka Svjetskog kupa u Mariboru, koja je bila planirana za 2. i 3. svibnja, odgođena je. Datum će biti objavljen naknadno, kao i za Portugal.

 

Informaciju je danas objavila Međunarodna biciklistička federacija UCI.

 

“Nažalost zbog objektivnih razloga ovaj događaj ne možemo održati”, kaže šef organizacije, Sebastjan Zmrzljak (MTB Trbovlje). “Razgovarali smo o prebacivanju termina u listopad, ali ni to nije bilo moguće. Zbog očekivane krize u hrvatskom turističkom sektoru, svi naši partneri izašli su iz projekta“.

 

Sebastjan dodaje: “Jednako smo razočarani kao i sportaši, ekipe i navijači. Uložili smo puno truda kako bi ovaj događaj bio na najvišoj razini. Bit će to duga bitka, ali sigurni smo kako ćemo pobijediti nevidljivog neprijatelja. Nadam se da ćemo se vidjeti na prekrasnom otoku Lošinju iduće godine! “

 

Rok za prijavu termina za Svjetski kup 2021. istječe za nekoliko dana, a među njima će biti i lošinjska, potvrdio je Seba.

 

Događaji u ostalim MTB i BMX disciplinama odnosno serijama također su odgođeni.

Objava na uci.org

Prati nas