7. veljače 2021

Tradicionalni vikend Kamenjak Rocky Trails koji se trebao održati početkom travnja djelomično je odgođen. XCO utrka je odgođena za 5. rujna, a XCM je nažalost potpuno otkazan…

Vikend 10. – 11. travnja sve je bliži, pa su u vodstvu omiljenog vikenda na rtu Istre, događaja Kamenjak Rocky Trails, morali donijeti odluku o odgodi subotnje XCO utrke te o otkazivanju nedjeljnog maratona. Novi datum utrke XCO Premantura Rocky Trails, ako ne bude dodatnih problema i neizvjesnosti, sada čvrsto stoji na nedjelji 5. rujna.

Iako je do planiranog datuma (10. i 11. travnja) ostalo nešto više od dva mjeseca, za organizaciju ovako velikog događaja, na koje je posljednjih godina startalo oko tisuću natjecateljica i natjecatelja, to je vrlo kratak rok. Situacija s anti-covid mjerama, ali i s organizacijom putovanja brojnih inozemnih ekipa, još uvijek je previše neizvjesna pa su u organizaciji utrke odlučili da je bolje ne kockati se sigurnošću svih gostiju, ali i vlastitom reputacijom.

Tradicija od 1997.

Nažalost, zbog neizvjesne situacije s COVID-19 pandemijom, zatvorenih granica, otežanih putovanja i otežanih uvjeta organizacije utrke, prisiljeni smo otkazati ovogodišnje dvodnevno izdanje utrke. Umjesto utrke u dosadašnjem formatu, voljenom i hvaljenom od strane timova iz cijele Europe, u nedjelju 5. Rujna 2021 održati će se samo XCO utrka. Hvala Vam na podršci i razumijevanju!

KBBXS Adrenalina, službeno priopćenje
Popularni MTB maraton na rtu Istre za ovu je godinu, nažalost , otkazan (foto: organizator)

Situaciju je pojasnio direktor utrke, Mario Pustijanac: „Prva utrka na Kamenjaku je održana 1997. i od tada smo je održavali bez prestanka sve do lani. Svake godine se radilo o istoj ekipi prijatelja i ova nam je odluka teško pala, jer već sutra može organizirati bilo kakvo Europsko prvenstvo“, kaže Mario.

„Niti jedan ozbiljan organizator si ne može dozvoliti igranje sa sigurnošću i zdravljem natjecatelja. Znam da svima fali ganjanje, druženje i dokazivanje.. Ali nažalost na Kamenjaku ćemo još jednom preskočiti, nadam se posljednji put“, dodaje Pustijanac.

Video: Kako je to bilo vrhunski 2019…

Uskoro objavljujemo više detalja …

Pročitaj i
Koronavirus: XCZLD otkazan u prosincu, ali možemo se voziti kako i koliko hoćemo
Jesu li potres i koronavirus bacili trgovinu biciklima na koljena?
Koronavirus: Otkazan Kamenjak Rocky Trails 2020

Foto i video: Organizator

Prati nas