Bike park Sljeme Human Fish Gravel SloEnduro OglasivaciHR
7. veljače 2021

Tradicionalni vikend Kamenjak Rocky Trails koji se trebao održati početkom travnja djelomično je odgođen. XCO utrka je odgođena za 5. rujna, a XCM je nažalost potpuno otkazan…

Vikend 10. – 11. travnja sve je bliži, pa su u vodstvu omiljenog vikenda na rtu Istre, događaja Kamenjak Rocky Trails, morali donijeti odluku o odgodi subotnje XCO utrke te o otkazivanju nedjeljnog maratona. Novi datum utrke XCO Premantura Rocky Trails, ako ne bude dodatnih problema i neizvjesnosti, sada čvrsto stoji na nedjelji 5. rujna.

Iako je do planiranog datuma (10. i 11. travnja) ostalo nešto više od dva mjeseca, za organizaciju ovako velikog događaja, na koje je posljednjih godina startalo oko tisuću natjecateljica i natjecatelja, to je vrlo kratak rok. Situacija s anti-covid mjerama, ali i s organizacijom putovanja brojnih inozemnih ekipa, još uvijek je previše neizvjesna pa su u organizaciji utrke odlučili da je bolje ne kockati se sigurnošću svih gostiju, ali i vlastitom reputacijom.

Tradicija od 1997.

Nažalost, zbog neizvjesne situacije s COVID-19 pandemijom, zatvorenih granica, otežanih putovanja i otežanih uvjeta organizacije utrke, prisiljeni smo otkazati ovogodišnje dvodnevno izdanje utrke. Umjesto utrke u dosadašnjem formatu, voljenom i hvaljenom od strane timova iz cijele Europe, u nedjelju 5. Rujna 2021 održati će se samo XCO utrka. Hvala Vam na podršci i razumijevanju!

KBBXS Adrenalina, službeno priopćenje
Popularni MTB maraton na rtu Istre za ovu je godinu, nažalost , otkazan (foto: organizator)

Situaciju je pojasnio direktor utrke, Mario Pustijanac: „Prva utrka na Kamenjaku je održana 1997. i od tada smo je održavali bez prestanka sve do lani. Svake godine se radilo o istoj ekipi prijatelja i ova nam je odluka teško pala, jer već sutra može organizirati bilo kakvo Europsko prvenstvo“, kaže Mario.

„Niti jedan ozbiljan organizator si ne može dozvoliti igranje sa sigurnošću i zdravljem natjecatelja. Znam da svima fali ganjanje, druženje i dokazivanje.. Ali nažalost na Kamenjaku ćemo još jednom preskočiti, nadam se posljednji put“, dodaje Pustijanac.

Video: Kako je to bilo vrhunski 2019…

Uskoro objavljujemo više detalja …

Pročitaj i
Koronavirus: XCZLD otkazan u prosincu, ali možemo se voziti kako i koliko hoćemo
Jesu li potres i koronavirus bacili trgovinu biciklima na koljena?
Koronavirus: Otkazan Kamenjak Rocky Trails 2020

Foto i video: Organizator

Kenda DH Pohorje
Bike park Sljeme Human Fish Gravel SloEnduro OglasivaciHR
Prati nas