16. srpnja 2017

Staza je bila dugačka skoro četiri kilometara. Dijelom se vozilo uz more, pa uspon kroz borovu šumu i spustom kroz kamenolome nazad na plažu.  

 

Početkom srpnja, Kanegra u Istri, bila je domaćin rekreativne biciklističke utrke u sklopu AXA Kupa pod nazivom Kanegra sea&hill’s. Utrka je privukla mnoštvo biciklista, kako iz Hrvatske tako i iz drugih zemalja poput Slovenije, Italije, Njemačke, Češke i Norveške. Riječ o ljudima koji su na godišnjem odmoru u Hrvatskoj i koji su iskoristili utrku za jedan bolji trening.

 

Utrka je podijeljena u dvije zasebne utrke, prva za najmlađe i glavne utrke na dužoj stazi.

 

U najjačim kategorijama, što se konkurencije tiče, one Master, pobjednici su bili Ivan Kernjus  u Masterima A, Martin Čotar kod Master B i Peter Vesel kod Master C.
Mlada Majda Horvat je bila najbrža Seniorka, a Robert Šangulin najbrži Elite vozač.

 

Kod mlađih kategorija Dino Turčić je bio najbrži u U7, Tino Majcan kod U9, dok je mlada Čehinja Lucija Mitrehova bila najbrža u U9 cura.

Mladi Slovenac Jurij Zupanič Juriji i Lara Fabris Lara bili su najbrži kod kategorija U11 dečki i cure, dok je Filip Zupanič Filip bio uspješan u U14 kategoriji kao i mladi Norvežanin Magne Haugstad u U15 kategoriji.

Deni Kernjus je odnio prvo mjesto u kategoriji kadeta, Matko Grujić je bio najbrži kod kategorije Sport. Mlada juniorka iz Češke Mihaela Mitrehova i Nijemac Zimme Nilas bili su najuspješniji Juniori.

Fotografija: Facebook stranica BBK Grožnjan MTB club

Prati nas