14. travnja 2019

U prvoj utrci nove sezone serije SloEnduro na stazama iznad Ajdovščine najbrži su bili aktialni pobjednik i pobjednica prošlogodišnje sezpne: Austrijanka Yana Dobnig (Team Dorrong Enduro) i Slovenac Vid Peršak (Orbea Enduro Team). Vikend je obilježen rekordnim sudjelovanjem hrvatskih natjecatelja

U prvoj utrci nove sezone  serije SloEnduro na stazama iznad Ajdovščine najbrži su bili aktualni pobjednik i pobjednica prošlogodišnje sezpne: Austrijanka Yana Dobnig (Team Dorrong Enduro) i Slovenac Vid Peršak (Orbea Enduro Team).

Drugo mjesto u muškoj konkurenciji osvojio je Talijan Erwin Ronzon (Team CMC Cycling Experience) sa sedam sekundi zaostatka, dok je Austrijanac Max Fejer (Team Dorrong) zauzeo treće, s 14 sekundi zaostatka. Slijedili su najbrži veteran Matthias Stonig (AUT) na četvrtom te Ronzononov ekipni kolega Roberto Paludetto na petom mjestu.


Yana Dobnig

U ženskoj konkurenciji najbrža za Yanom bila je Talijanka Olesia Ronzon (Team CMC Cycling Experience) na drugem mestu s pola minute zaostatka te Špela Horvat (Befly World Team) na trećem mjestu sa zaostatkom od minute i 16 sekundi.


Špela Horvat

Kendinu SuperEtapu, posljednji brzinac, također su osvojili Dobnig i Peršak.

Najbrži junior bio je Talijan Daniele Carollo (AR6 DH Team) na ukupnom 18. mjesto. Na upola kraćoj trasi  za kategoriju U15 iznenađujuće je brzo vozio Talijan Leonardo Pagliari Consolati (ASD 360 MTB).


Najbrži na Kamplc enduru

Na šest brzinaca Kamplc endura s ukupnom visinskom razlikom od 900 m, nastupilo je dvjestotinjak biciklist(ic)a iz pet “standardnih” zemalja SloEndura: Austrije, Hrvatske, Italije, Mađarske i Slovenije. Još četrdeset mlađih od 17 godina vozilo je samo dio trase s tri brzinca. Zabilježene i do sada najveći broj hrvatskih natjecatelja u seriji SloEnduro: Njih 11.

{loadposition inside}

Slijedeća utrka serije SloEnduro biti će Black Hole Enduro 22. i 23. lipnja u Koruškoj, koji je uključen i u europsku EWS seriju.

Rezultati

Ukupno
Po kategorijama

Na naslovnoj fotografiji je Vid Peršak. Fotografije Anže Petkovšek @anzepetkovsek

Pročitaj i:
Go Enduro 4Fun Report: Lokalci obranili tvrđavu u talijanskoj Mossi

Prati nas