14. lipnja 2017

Najbolji hrvatski BMX vozač, Marin Ranteš, osvojio je drugo mjesto.

Ove je godine Pannonian Challenge postao punoljetan te je u 18. izdanju posjetiteljima poklonio besplatan ulazak u skate park i pristup inline, skate i BMX natjecanjima. Pannonian je svake godine sve veći, a tempo rasta zadržao je i ovoga puta, pa su tako sva natjecanja bila popraćena i glazbenim programom.

Inline poredak

Pannonian Challenge XVIII službeno je otvoren prošle srijede, „warm up partyjem“ u Kazamatu, u osječkoj tvrđi. Prvi dan Pannoniana, četvrtak 8. lipnja, bio je rezerviran za inline vozače. Amateri i profesionalci su se iskazali svojim vještinama, a poredak je naposljetku izgledao ovako:

Amateri: 

1. Valentin Moise
2. Alex Gheorfi
3. Sarin Coseraru

Profesionalci:

1. Roman Abrate
2. Sven Boekhost
3. Alfan Stephan


Lagan kiša početkom dana namočila je poligon, ali i to je bilo brzo riješeno.

 

Skejteri

Petak je bio rezerviran isključivo za skejtere, a natjecanje su na kraju dana zaokružili:

Amateri:

1. Toni Despot
2. Marin Srzentić
3. Antonio Horvat

Profesionalci:

1. Lucas Alves
2. Bruno Vranić
3. Antonio Peković

 

Natjecatelji su oduševili osječku publiku.

BMX

Treći i najiščekivaniji dan svakog Pannoniana zabilježen je kao dan za BMX. Unatoč laganoj kiši početkom dana, popodne je osvanulo sunce i osušilo park. Tijekom mnogobrojnih treninga proteklih dana dečki su oduševljavali publiku svojim trikovima, a u petak su dali apsolutno sve od sebe i ostavili gledatelje bez daha vratolomijama koje još nikad nismo imali prilike vidjeti u Osijeku. Osim najboljeg hrvatskog BMX vozača, Marina Ranteša, među sudionicima su se istaknuli Martin Logan i Erik Figar. Suvišno je za reći da je upravo njima pripao tron, a poredak je na kraju dana izgledao ovako:

Amateri:

1. Jaka Remec
2. Jessie Ortega
3. Kornel Ficsor

 

Profesionalci:

1. Martin Logan
2. Marin Ranteš
3. Erik Figar

Dosad najveći Pannonian Challenge ostat će zapamćen po Hrvatu koji se popeo na prijestolje sa svjetskim imenima, kao i po vrhunskoj organizaciji, brojnim aktivnostima za gledatelje, odličnom vremenu i naravno, odličnom provodu.

 

 

Prati nas