Keindl sport HR 2023
Bike park Sljeme Human Fish Gravel SloEnduro OglasivaciHR
14. lipnja 2017

Najbolji hrvatski BMX vozač, Marin Ranteš, osvojio je drugo mjesto.

Ove je godine Pannonian Challenge postao punoljetan te je u 18. izdanju posjetiteljima poklonio besplatan ulazak u skate park i pristup inline, skate i BMX natjecanjima. Pannonian je svake godine sve veći, a tempo rasta zadržao je i ovoga puta, pa su tako sva natjecanja bila popraćena i glazbenim programom.

Inline poredak

Pannonian Challenge XVIII službeno je otvoren prošle srijede, „warm up partyjem“ u Kazamatu, u osječkoj tvrđi. Prvi dan Pannoniana, četvrtak 8. lipnja, bio je rezerviran za inline vozače. Amateri i profesionalci su se iskazali svojim vještinama, a poredak je naposljetku izgledao ovako:

Amateri: 

1. Valentin Moise
2. Alex Gheorfi
3. Sarin Coseraru

Profesionalci:

1. Roman Abrate
2. Sven Boekhost
3. Alfan Stephan


Lagan kiša početkom dana namočila je poligon, ali i to je bilo brzo riješeno.

 

Skejteri

Petak je bio rezerviran isključivo za skejtere, a natjecanje su na kraju dana zaokružili:

Amateri:

1. Toni Despot
2. Marin Srzentić
3. Antonio Horvat

Profesionalci:

1. Lucas Alves
2. Bruno Vranić
3. Antonio Peković

 

Natjecatelji su oduševili osječku publiku.

BMX

Treći i najiščekivaniji dan svakog Pannoniana zabilježen je kao dan za BMX. Unatoč laganoj kiši početkom dana, popodne je osvanulo sunce i osušilo park. Tijekom mnogobrojnih treninga proteklih dana dečki su oduševljavali publiku svojim trikovima, a u petak su dali apsolutno sve od sebe i ostavili gledatelje bez daha vratolomijama koje još nikad nismo imali prilike vidjeti u Osijeku. Osim najboljeg hrvatskog BMX vozača, Marina Ranteša, među sudionicima su se istaknuli Martin Logan i Erik Figar. Suvišno je za reći da je upravo njima pripao tron, a poredak je na kraju dana izgledao ovako:

Amateri:

1. Jaka Remec
2. Jessie Ortega
3. Kornel Ficsor

 

Profesionalci:

1. Martin Logan
2. Marin Ranteš
3. Erik Figar

Dosad najveći Pannonian Challenge ostat će zapamćen po Hrvatu koji se popeo na prijestolje sa svjetskim imenima, kao i po vrhunskoj organizaciji, brojnim aktivnostima za gledatelje, odličnom vremenu i naravno, odličnom provodu.

 

 

Keindl sport HR 2023
Bike park Sljeme Human Fish Gravel SloEnduro OglasivaciHR
Prati nas