18. kolovoza 2019

U utrci spusta Europskog kupa u Češkoj Luka Berginc je postigao svoju prvu pobjedu u seniorskoj konkurenciji, a Marko Niemiz isto je učinio u juniorskoj, a k tome i drugo mjesto Žana Pirša! Noa Radolović zauzeo je 28. mjesto u super finalu, a Ivan, Bero i Robert također su ostvarili plasman

Hrvatska nacionalna ekipa u MTB spustu nastavila je danas sa solidnim rezultatima u Europskom kupu. U češkom bike parku Špičak Noa Radolović je u super finalu zauzeo 28. mjesto. U malom finalu, Ivan Bašić na kraju je bio 12. (njegovo vrijeme donijelo bi mu 23. mjesto u super finalu), a Berislav Topol bio je 48. U juniorskoj konkurenciji, Robert Kišak zauzeo je 19. mjesto (da je bio u seniorskoj konkurenciji njegovo bi mu vrijeme donijelo 28. mjesto u super finalu).


Ivan Bašić

Slovenski natjecatelji postigli povijesni uspjeh na utrci Europskog kupa u spustu – Luka Berginc (KK Črn trn) postigao je prvu pobjedu u seniorskoj konkurenciji , a Marko Niemiz (Sinter Brakes Team) u juniorskoj.Razlog za još veću radost dodao je još jedan slovenski junior, Niemizov ekipni kolega Žan Pirš s drugim mjestom.


Luka Berginc


Marko Niemiz

Berginc, koji je najbolji rezultat na utrkama Europskog kupa postigao lani u Kranjskoj Gori, ove godine je bio treći u Abetoneu, u subotu je u kvalifikacijama bio 19., jedno mjesto iza Rudija Pintara (Sinter Brakes Team).Danas je, međutim, suvereno preuzeo vodstvo u Super finalu i do kraja držao sjedalo vodećega. Najbliže mu se približio Slovak Adam Rojčik (Kelly’s Factory) koja je zauzeo drugo mjesto sa zaostatkom od 1,64 sekunde.Treće mjesto zauzeo je Poljak Slawomir Lukasik (NS Racing Factory Racing). Rudi je završio kao 25. nakon pehom obilježene druge vožnje.


Žan Pirš

Za razliku od Berginca, Niemiz i Pirš već su bili najbrži juniori u kvalifikacijama i danas su na stazu izašli kao posljednji. Marko je postigao vrijeme koje bi mu donijelo 10. mjesto u super finalu seniora. Bio je pet sekundi brži od Žana, komu je sa samo 18 stotinki sekunde za petama u cilj ušao Nijemac Hannes Lehmann.

Odluka pada u Tirolu

Bila je ovo peta utrka Kupa, a preostalo je još samo finale od 21. do 22. rujna u Brandnertalu u austrijskom Tirolu, Berginc je četvrti na ljestvici seniora, a Niemiz je preuzeo vodstvo među juniorima. Njegov drugi ekipni kolega Žak Gomilšček, koji je propustio utrku u Češkoj da se odmori i testira opremu kod kuće, skliznuo je na 4. mjesto, a Pirš je završio na 6. mjestu.

Rezultati

www.ixsdownhillcup.com

Na naslovnoj fotografiji je Noa Radolović, sve fotografije Rick Schubert / ixsdownhillcup.com

Prati nas