4. svibnja 2017

Na startu se ovaj vikend očekuju preko 350 natjecateljica i natjecatelja iz 26 država.

Treću godinu za redom Kranjska Gora je domaćin utrka iXS europskog kupa u downhillu.

Kao i prošle godine, natjecateljima će ovo biti prva ovosezonska downhill utrka u Sloveniji. Vozit će se samo nekoliko dana nakon Lošinja, gdje se ove godine održala prva utrka kupa Unior DH Cup.

Prošlogodišnji kup iXS

Prošlogodišnji pobjednici europskog kupa u spustu su Veronika Widmann iz Južnog Tirola (FS Patrol Funn) i Poljak Slawomir Lukasik (NS Bikes Factory Racing), oboje pobjednici zadnje utrke kupa.

Kako će biti ove godine?

Na startu se očekuju preko 350 natjecateljica i natjecatelja iz 26 država. Među njima i neka od imena downhill elite. Svi će se natjecati na dva kilometra dugoj stazi s 300 metara visinske razlike. Na utrku se zasad prijavilo četiri Hrvata i 22 slovenska natjecatelja u svim kategorijama

Organizacija će i ovog puta biti pod vodstvom upravitelja kranjskogorskog parka Jure Culiberga i ljudi s iskustvom s proteklih događanja na tom mjestu.  Jure će pobrinuti da sve “štima” i sljedećeg vikenda, kada će Kranjska Gora ugostiti drugu utrku Unior DH Cup.

Hrvati na startu

Na startu će biti i četiri hrvatska natjecatelja, dvojica u kategoriji Elite i dvojica u kategoriji do 19 godina. U mlađoj kategoriji nastupit će Ivan Bašić i Noa Radolović (obojica BK TNT Smartgrow Bajkmanija) dok će u kategoriji Elite nastupiti Edin Pašić (BK TNT) i Berislav Topol (KKJ WD40 Gravity Team).

Raspored

Subota, 6. svibanj
9.00-14.00 – Trening
14.30 – Kvalifikacije

Nedjelja, 7. svibanj
8.00-12.00 – Trening
12.30 – Finale
slijedi proglašenje

Vremenska prognoza trenutno kaže da će vikend biti kišan, što će tešku stazu pod Vitrancem učiniti još težom.

Najava kupa na ixsdownhillcup.com i pinkbike.com.

Na uvodnoj fotografiji prošlogodišnji pobjednik Kranjske Gore Nemec Johannes Fischbach, koji se trenutno još oporavlja od ozljede ključne kosti i ovoga puta neće biti na startu. Foto Benjamin Prescher/extreme-pics.de


Prati nas