30. srpnja 2019

Naši seniorski reprezentativci zauzeli su 30. i 31. mjesto, a slovenski junior Gomilšček je zauzeo četvrto mjesto na četvrtoj utrci Europskog kupa u MTB spustu, na sjeverozapadu Italije. U seniorskoj konkurenciji pobijedili su Grenland i Widmann

Na četvrtoj utrci Europskog kupa u MTB spustu na sjeverozapadu Italije pobjede su odnijeli Laurie Greenland i Veronika Widmann. Noa Radolović i Ivan Bašić (oba članovi nacionalne ekipe Hrvatske) postigli su još jedan zapažen plasman u veliko finale i na kraju zauzeli 30. i 31. mjesto.  U slovenskom taboru, ekipni uspjeh Sinterovih juniora, Žak Gomilšček, pak, diše za ovratnik vodećemu u ukupnom poretku.

Slovenija, Slovenija, Italija, Italija… Tako izgleda ovogodišnji pomalo neobičan kalendar u iXS Europskom kupu u MT spustu. Četvrta utrka bila je prošlog vikenda u Pili u Aosti, koja je još 2005. bili domaćin Svjetskog kupa, a sada je europski ugostila šesti put, nakon četiri godine pauze.

Seniorska konkurencija bila je jaka – na mokroj, 2,7 km dugoj stazi, koju je ove godine izgradio nedavno tragično preminuli talijanski šampion Corrado Herin, pobijedio je Britanac Laurie Grenland (MS Mondraker), ispred domaćina Stefana Introzzija (Scout / Nukeproof) i Švicarca Constantina Ruetschoma (iXS Gravity Union).


Laurie Greenland

Slovenski juniori iz ekipe Sinter Brakes ponovno pri vrhu: pobijedio je Novozelanđanin Finn Hawkesby-Browne, Žak Gomilšček, pobjednik prethodne utrke u Abetoneu, s 5,46 sekundi zaostatka bio je četvrti, Marko Niemiz 6. i Žan Pirš 12. U Pili nisu nastupili juniori iz Hrvatske.


Marko Niemiz


Veronika Widmann

Veronika Widmann (Insync Racing) iz južnog Tirola ponovno je pobijedila u konkurenciji seniorki, a za njom su se uvrstile još dvije talijanske natjecateljice, Alia Marcellini (Rogue) i Alessia Missiaggia (Zanolini).


IXS EDC nastavlja se u Špičaku, Češka, od 16. do 18. kolovoza.

Rezultati i ukupni poredak na www.ixsdownhillcup.com

Naslovna fotografija: Ivan Bašić na stazi u Pili (foto: Rick Schubert/ixsdownhillcup.com)

Pročitaj i:
Video: iXS EDC Abetone
DH Weekend Report: Naši uspješni na iXS Abetone i u Sarajevu
iXS EDC Kranjska Gora Report: Noa i Ivan u super finalu
iXS EDC Maribor Report: najbolja generalka za Svjetski kup

Prati nas