Keindl sport HR 2023
Bike park Sljeme Human Fish Gravel SloEnduro OglasivaciHR
21. travnja 2019

Pobjednici prve utrke Europskog kupa u MTB spustu su Tracey Hannah i Matt Walker, veliko finale bez hrvatskih seniorskih predstavnika

Prva utrka ovogodišnjeg spusta u Europskom kupu iXS European Downhill Cup zaključena je danas u Mariboru u izvrsnim vremenskim uvjetima i na vrhunskoj stazi. Idealno za sve osim onih između četiri stotine natjecatelj(ic)a koji su po takvoj idealnoj stazi „fulali“ već na početku sezone.

U konkurenciji seniorki pobijedila je iskusna Australka Tracey Hannah (Polygon UR), a među seniorima najbrži je bio mladi Britanac Matt Walker (Madison Saracen Factory Team).


Tracey Hannah, foto Andras Oravecz

Njemačka prvakinja Nina Hoffmann (Juliana Bicycles, +3,99) zauzela je drugo mjesto, a treća je bila slovenska nacionalna prvakinja Monika Hrastnik (Dorval AM Pro Racing Team, +5,05). 


Monika se dobro snalazi s pjenušcem, foto Tadej Ačko

“Zadovoljna sam i vožnjom i novim biciklom”, rekla je Monika, koja je, kao u kvalifikacijama, ponovno napravila veliku pogrešku i i pogodila drvo, što ju je stajalo barem jednog mjesta.


Matt Walker na ciljnom skoku, foto Andras Oravecz

Britanski nacionalni prvak Walker, svjetski juniorski prvak od prije dvije godine, prestigao je svog sunarodnjaka i kolegu u momčadi, dvostrukog svjetskog prvaka Dannyja Harta. Treći je bio Amerikanac Charlie Harrison (Trek Factory Racing), a četvrti je njegov sunarodnjak Dakotah Norton (Unior / Devinci Factory Racing); Britanac Phil Attwill (Cube Global Squad) je peti.


Najbrža petorica u kategoriji seniora, foto Klemen Humar

Ivan Bašić zauzeo je 94. mjesto u malom finalu (+23.725), dok je Robert Kišak bio 43. u finalu juniora (36.633).

Sada je na redu lizanje rana, kako doma za one koji dolaze iz Slovenije i susjedstva, tako i za one iz daljih krajeva, koji će ostati u Mariboru gdje ih čeka prva utrka ovogodišnjeg Svjetskog kupa, naredni vikend.

Naredna, druga dirka Europskog kupa na redu je prvog svibanjskog vikenda u Kranjskoj Gori.

Rezultati

Pročitaj i:
iXS EDC Maribor Report: Australci najbrži u kvalifikacijama
VIDEO: Tahnée i Vali pokazale su nam stazu u Mariboru
Najavljujemo: Na Mariborskom Pohorju najjača utrka Europskog kupa ikada?

Keindl sport HR 2023
Bike park Sljeme Human Fish Gravel SloEnduro OglasivaciHR
Prati nas