20. travnja 2019

Tracey Hannah brža od Monike Hrastnik u prvoj utrci ovogodišnjeg europskog kupa MTB spustu. Troy Brosnan najbrži u muškoj konkurenciji

Jučerašnje kvalifikacije u Mariboru otvorile su novu sezonu Europskog kupa u MTB spustu (iXS European Downhill Cup). U seniorskoj konkurenciji najbrži su bili Australka Tracey Hannah (Poligon UR) i njen bratić Troy Brosnan (Canyon Factory Racing). 
 
Brosnan je pretposljednji startao na suhoj i brzoj stazi, a nakon njega startao je samo Britanac Danny Hart (Madison Saracen) sa startnim brojem 1. Brosnan je bio brži od Austrijanca Davida Trummera (Team Racing Dudes), dobrog poznavatelja mariborske staze, za 27 stotinki. Treći je bio Britanac Matt Walker (Madison Saracen), a za njim su se plasirali Francuz Alexandre Fayolle (Poligon UR) i Amerikanac Dakotah Norton (Unior / Devinci Factory Racing). Hart je na kraju zauzeo šesto mjesto.


Jure na treningu s ekipnim kolegom Kirkom McDowallom, foto Klemen Humar

Najbolji hrvatski predstavnik u seniorskoj konkurenciji bio je Ivan Bašić na 104. mjestu (+19.850), a junior Robert Kišak zauzeo je 43. poziciju (+ 34.593).


Monika Hrastnik, foto Rick Schubert

U kategoriji seniorki prošlogodišnja ukupna pobjednica Monika Hrastnik (Dorval AM Pro Racing Team) nakon velike pogreške na početku vožnje bila je sporija od prvoplasirane Tracey Hannah za 5.08 sekundi i zauzela je drugo mjesto. Treća je bila Talijanka Veronica Widmann (Insync Racing).


Tracey Hannah, foto Rick Schubert

Aaron Gwin (Intense Factory Racing) Tahnée Seagrave (Transition/Muc-Off) europski su vikend završili već nakon treninga, naime nisu se pojavili na startu kvalifikacija.

Danas (nedjelja) na rasporedu su finalne vožnje, od 12.30. Rezultate možeš pratiti u živo na web odredištu serije. Ili naprosto dođi pod Pohorje, ulaz se ne naplaćuje.


Jure Žabjek (lijevo) bio je najbolji slovenski predstavnik u kvalifikacijama, na 11. mjestu. Navijaj za njega i Moniku Hrastnk (desno) već danas, ili pak slijedeći vikend na Svjetskom kupu. Foto Tadej Ačko.

Rezultati kvalifikacija

www.ixsdownhillcup.com

Na naslovnoj fotografiji je Troy Brosnan koji se spušta u Maribor, foto Rick Schubert/ixsdownhillcup.com

Pročitaj i:
VIDEO: Tahnée i Vali pokazale su nam stazu u Mariboru
Najavljujemo: Na Mariborskom Pohorju najjača utrka Europskog kupa ikada?

Prati nas