4. svibnja 2019

Zbog loše vremenske prognoze za nedjeljno finale, organizatori su bili prisiljeni nedjeljne utrke prebaciti za danas popodne. U super finalu nastupili su HR reprezentativci Noa Radolović (27.) i Ivan Bašić (32.)!

Kranjska Gora je danas ugostila finale druge runde iXS Europskog kupa u MTB spustu. Zbog predviđenog vrlo lošeg vremena za nedjelju organizatori finalne utrke održati danas popodne. Tako su natjecatelji(ce) su zbog toga odradili kvalifikacije i finale na natopljenoj i skliskoj stazi.

Pobjednici po kategorijama

Muški elite, superfinale: Kevin Maderegger, austrijski natjecatelj u MTB enduru, najbolje se snašao na kranjskom klizalištu – u MTB spustu je počeo nastupati tek prije dva tjedna! Pobijedio je s vremenom od 3 minute 4 sekunde i 9 desetinki. Sekundu i sedam desetinki zaostao je Švicarac Constantin Ruetsch (IXS Gravity Union), a treće mjesto osvojio je Evensen Brage Vestavik (MS Mondraker Team) s manje od pet sekundi zaostatka.

Hrvatski reprezentativci uspješno su nastupili u super finalu. Noa Radolović je bio 27., a Ivan Bašić 32.


Noa Radolović na treningu. Ipak “nesretni” broj 13 donio mu je 27. mjesto u super finalu.

Muški elite, mali finale: Pobjeda je pripala ekipi Sinter Brakes. Najbrži je bio Rudi Pintar, koji je samo za sekundu propustio super finale. Njegovo vrijeme u malom finalu bilo je 3 minute 22 sekunde i 2 desetinke, u super finalu s njim bi se plasirao  na 16. mjesto. Drugo mjesto zauzeo je Nijemac Johann Brunner (ZoneProfiRiders), a treći je bio Čeh Dominik Kvapil (OFBIKE Scott Team).

U malom finalu Berislav Topol (HR reprezentacija) zauzeo je 8. mjesto, a Luka Španjol (Adrenalina MTB Team) 42. mjesto


Elite muški: Najbržih pet

Žene elite: Pobjeda je otišla u Švicarsku Lei Rutz (iXS Gravity Union), koja je u finalnoj utrci s vremenom 4:05,850 ostavila drugoplasiranu za više od 20 sekundi. Drugo mjesto pripalo je Talijanki Alessiji Missaggia (Team Zanolini Bike), a treće Njemici Silji Froelich (RC 50 Erlangen).

Pro U19: Pobjeda je otišla u Finsku. Najbrži je bio Rainio Onni (Saracen SportSource). Njegovo vrijeme je 3 minute, 8 sekundi i 5 desetinki. Drugi je bio Nijemac Hannes Lehmann (MRC Saracen Racing Team), a odličan treći bio je Slovenac Marko Niemiz (Sinter Brakes Team).


Elite žene: Najbržih pet

Pro U19W: Jedina finalistica bila je Samanta Pesenti (Team Zanolini Bike)

Pro U17: Portugalac Nuno Reis Zuzarte (Commencal) osvojio je prvo mjesto s vremenom od 3 minute 20 sekundi i 4 desetinke. Drugi je bio Švicarac Nicolas Baechler (Idirt Racing Team), a treći Čeh Robin Novotny (OFBIKE Scott Team). 

Pro U17W: Norvežanka Kine Haugom (Drammen cykleklubb) jedina je „doklizala“ do cilja.

Pro masters: Pobjeda je otišla u Njemačku Franku Hedvigu (RAD-Art), drugo mjesto u Češk Tomasu Broziku (TJ Dobrany), a treće također Njemačkoj Willieju Luetzeleru (CUBE).

Rezultati

Slijedeća utrka Europskog MTB DH kupa na rasporedu je krajem lipnja u Abetoneu, Italija.

ixsdownhillcup.com 

Naslovna fotografija snimljena je na treningu u petak. Sve fotografije Rick Schubert

Pročitaj / pogledaj i:
VIDEO: POV iXS EDC Kranjska Gora

Prati nas