2. listopada 2018

Na premijernoj utrci u MTB spustu u bike parku Tršće dobili smo jednog novog i dva stara nacionalna prvaka. Nakon uspješne premijere, za 2019. već su najavljene nove utrke

Organizacija nacionalnog prvenstva u bike park Tršće spasila je sezonu i zahvaljujući tome i ove godine imamo prvake u MTB spustu. Ova je utrka bila jedina „domaća“ u našem DH kalendaru, izuzev Svjetskog kupa na Lošinju i triju utrka Unior kupa u Sloveniji. Nadajmo se da ćemo se slijedeće godine vratiti na više utrka na hrvatskim DH stazama, no o tom potom…

Novi prvak Ivan Bašić na kamenom odsjeku

Ivan Bašić (BK TNT Pazin) potvrdio je svoju konzistentnost u ovoj sezoni i bio je najbrži i finalnoj utrci, s vremenom manjim od dvije i pol minute. Drugoplasirani Miha Ivančič (ŠKTD Avče) zaostao je svega 41 stotinku, a trećeplasirani Noa Radolović (BK TNT Pazin) ušao je u cilj sa zaostatkom  4.05 i osvojio je prvenstvo RH u klasi juniora.

Novi stari juniorski prvak Noa Radolović na umjetnom skoku

Berislav Topol (KK Jastrebarsko – WD40 Bike) bio je četvrti za zaostatkom 7.01, a petoplasirani Andreas Vidovič (Spank Racing Team) ušao je u cilj sa zaostatkom 10.23. šesto plasirani u ukupnom poretku, Filip Vunjak bio je najbolji u kategoriji sport, no njegova se kategorija nije računala za Prvenstvo RH. Prvak u kategoriji U17 Robert Kišak (KK Jastrebarsko – WD40 Bike) bio je 12. u ukupnom poretku.
 

Prijevoz prema gore podsjećao je na utrke britanske DH serije (tzv. uplift)

Nacionalno prvenstvo u MTB spustu – medalje

Elite M
1 – Ivan Bašić (BK TNT Pazin)
2 – Berislav Topol (KK Jastrebarsko – WD40 Bike)
3 – Frano Liović (BK TNT Pazin)

Juniori
1 – Noa Radolović (BK TNT Pazin)
2 – Alen Smolić (BBK Team Rodeo)
3 – Tin Gracin (BK TNT Pazin)

Kadeti
1 – Robert Kišak (KK Jastrebarsko – WD40 Bike)
2 – Dominik Grbac (BBK Team Rodeo)
3 – Tomislav Matejčić (BBK Team Rodeo)

Master
1 – Luka Španjol (BK Veli vrh)
2 – David Petrović (BK TNT Pazin)

Direktor utrke Nino Ružička i sam je bio nacionalni prvak u MTB spustu

Na utrci je nastupilo 36 vozača iz Hrvatske, Slovenije i Slovačke. Utrku u organizaciji tvrtke Ronin sport su potpomogli Grad Čabar, TZ Kvarnera i TZ Čabra, te sponzori.

Staza u Tršću po izvješćima je opravdala očekivanja i svojim prirodnim i umjetnim elementima postavila odgovarajući izazov našim najboljim spustašima. Direktor utrke prof. Ninoslav Ružička ekskluzivno je za mtb.hr najavio planove za slijedeću sezonu koji uključuju enduro utrku i MTB spust kojega planira prijaviti u međunarodni kalendar UCI.

Rezultati

nacionalno prvenstvo

finale ukupno

utrka za poredak ukupno

 

Zahvaljujemo Mateju Damijaniću na odličnim fotografijama! Njegov foto galeriju pogledaj ovdje.

 

Naslovna fotografija: Kadetski prvak Kišak dao si je oduška na treningu

Prati nas