23. prosinca 2019

Pod pokroviteljstvom slovenske međunarodne serije održati će se 14 događaja, od kojih šestu “prvoj ligi”. U obje razine serije biti će nekoliko novih odredišta te povratak već poznatih. Novosti nas očekuju i u pravilima

Evo nam dugo očekivanog kalendara za sezonu 2020. koji su nam poslali organizatori serije SloEnduro. Slovenska serija utrka u disciplini enduro uključuje i događaje u Hrvatskoj i Italiji, u svojoj će osmoj sezoni pod svojim okriljem imati ukupno 14 događaja. Šest će ih biti za “prvoligaške” bodove SloEnduro, a osam će biti uključeno u niz manje zahtjevnih utrka SloEnduro 4Fun.

 

Glavne novosti u prvoj ligi su povratak Endura Cerkno nakon dvije godine pauze, ovo će biti i kvalifikacijska utrka za EWS te za državno prvenstvo Slovenije, a tu su i dvije nove stanice: Enduro Gorjanci, koji će debitirati na SloEnduru, i Enduro Kočevje, koji je prvi put prošle sezone bio u seriji utrka 4Fun. 

 

Prva liga počinje opet krajem travnja u Ajdovščini s Kamplc Endurom, slijedi Cerkno sredinom lipnja, a onda na kraju lipnja Enduro Gorjanci. Nakon ljetne pauze, drugi dio sezone otvara se sredinom rujna u MTB trail centru Kočevje, a posljednja dva bit će ista u Hrvatskoj, kao i ove godine: prvog listopadskog vikenda Trnduro iznad Grobnika, te dva tjedna kasnije klasično finale u Grožnjanu, i ovoga puta s proglašenjem ukupnih pobjednika. 

 

Novost u seriji SloEnduro 4Fun  je Tržič, gdje ćemo u suradnji s Trans Juliusom isprobati malo drugačiji format utrka – onaj ekipni. Vraća se Matadown, masovni spust s Matajura. 

 

 

Black Hole Enduro će opravdano izostati iz Sloendura i u 2020. godini, jer će biti dijelom svjetske serije EWS, 11. i 12. srpnja.

{loadposition inside}

Novosti

Glavna novost u pravilima je da će “prvoligaške” utrke imati najmanje 4 brzinske etape s ukupnom visinskom razlikom uspona od najmanje 1.250 metara nadmorske visine. Preporučeno ukupno vrijeme brzinaca je najmanje 18 minuta.

Kategorije U15, U17 i hobi voze na kraćoj stazi s dva ili tri brzinca s ukupnom visinskom razlikom od 500 do maksimalno 850 m. Ukupno preporučeno vrijeme za brzince je oko 10 minuta.

Utanačena su i su pravila subotnjeg treninga. Detalji uskoro na našim stranicama!

Kalendar serije SloEnduro 2020

15. ožujka- Gorizia Enduro, Gorica (Ita), SloEnduro 4Fun 1
19. travnja – Enduro 3 Camini, Trst (Ita), SloEnduro 4Fun 2
26. travnja – Kamplc Enduro, Ajdovščina, SloEnduro 1
17. svibnja – Trans Julius Team Race, Tržič, SloEnduro 4Fun 3
31. svibnja – Bike & Beer Fest Enduro, Ilirska Bistrica, SloEnduro 4Fun 4
13./14. lipnja – Enduro Cerkno, Cerkno, SloEnduro 2 + državno prvenstvo
21. lipnja – Na Kope 4Fun, Kope, SloEnduro 4Fun 5
28. lipnja – Enduro Gorjanci, Novo mesto, SloEnduro 3
9. kolovoza – Matadown, Špeter Slovenov/San Pietro al Natisone (Ita), SloEnduro 4Fun 6
30. kolovoza – Enduro Krvavec, Krvavec, SloEnduro 4Fun 7
13. rujna – Enduro Kočevje, Kočevje, SloEnduro 4
20. rujna – Golovec trails Ljubljana, Ljubljana, SloEnduro 4Fun 8
3./4. listopada – Trnduro, Trnovica (Hrv), SloEnduro 5
17./18. listopada – Enduro Grozni, Grožnjan (Hrv), SloEnduro 6

Prati nas