25. siječnja 2018

Prijavi se na utrke u organizaciji tvrtke Adria Bike do 31. siječnja i tako ostvari pravo na “early bird” cijenu startnine.

Adria Bike Series sve je bliže, a organizatori su se pobrinuli i za mogućnost cjenovno povoljnije kupnje svih startnina u paketu! Krajnji rok za ovakvu kupnju je 31. siječnja 2018. Serija utrka uključuje tri destinacije s po tri duljine staza, ovisno o izboru ili kategoriji natjecatelja.

Riječ je o trima MTB događajima: Adria Bike Maraton Plitvice, Fužine 2 Sea i Krk ’n’ Roll. Tamo ćeš se moći okušati kako protiv rekreativaca tako i protiv profesionalaca, a upravo to ti govori i sam moto pod kojim organiziraju ove manifestacije: “Serija profesionalnih utrka za rekreativce”!

Prema već ustaljenom običaju moći ćeš odabrati jednu od tri duljine – Easy, Classic ili Epic. Novost ove godine jest dodjela bodova na svim utrkama. Pravilnik bodovanja možeš provjeriti na ovoj poveznici

{loadposition inside}

Kakve te duljine očekuju na pojedinim utrkama?

Najstarija utrka jest Adria Bike Maraton Plitvice koja će ove godine biti održan 16. i 17. lipnja.

– najdulja trasa pod imenom Epic biti će dugačka 68 kilometara, uz 1350 visinskih metara uspona.
– srednja trasa Classic protezati će se na 49 kilometara, s 950 „visinskih“ metara.
– najkraća trasa nosi naziv Easy, biti će dugačka 25 kilometara i imati će 500 visinskih metara uspona.


Adria Bike Maraton Plitvice

Druga utrka u seriji biti će Fužine 2 Sea. Prema običaju, na rasporedu je krajem kolovoza, točnije 25. dana u 8. mjesecu.
– najdulja, F2S80, koja se proteže sve do morske obale to potom opet natrag gore do Fužina u Gorskom Kotaru, biti će duga 82 kilometra, uz nemalih 2200 visinskih metara uspona.
– na varijanti F2S50 duljina trase biti će 56 kilometara, uz 1200 „visinaca“.
– najkraća varijanta je F2S30, s 33 kilometara duljine i 600 visinskih metara uspona.

Najmlađa manifestacija u ovoj seriji, koja je premijeru doživjela prošle godine, na rasporedu je 13. listopada. To je utrka Krk ’n’ Roll.
– na najduljoj trasi po Krku, nazvanoj It’s a Long Way To the Top, organizator predviđa „muku“ na 77 kilometara duljine, uz 1400 visinskih metara uspona.
– duljina srednje varijante pod imenom Highway To Hell dosegnuti će 47 kilometara, uz 1000 visinskih metara uspona.
– najkraća trasa biti će duga 27 kilometara, uz 500 „visinaca“. Ime? Can’t stop.


Krk ‘n’ Roll

“Early Bird”

Do 31. siječnja možeš nabaviti startnine (i) u paketu. Ukoliko želiš doživjeti sve tri utrke i smatraš se „ranom pticom“, potraži paket na adresi entrio.hr

Više informacija o seriji, destinacijama isvemu ostalom provjeri na adriabike.hr

Na naslovnoj fotografiji je prizor s utrke od Fužina do mora in natrag. Foto: organizator

Prati nas