8. kolovoza 2017

Na utrci s grupnim startom, za SloEnduro 4Fun, pobjeda ove godine ostala u Italiji, a Kordežev prošlogodišnji rekord ostaje netaknut. U ženskoj kategoriji pobjeda prvi put za Hrvatsku.

U nedjelju se hrpa biciklista po peti put sjurila s Matajurja, 1642 m visoke planine odmah iza granice s Italijom. Nakon približno 12,5 kilometara dugom spustu, stigli su u cilj 1500 m niže kod Špetra (San Pietro al Natisone). 103 biciklistica i biciklista startali su u dvije grupe, teoretski ekvivalentne po vremenima iz kvalifikacija.

U ženskoj kategoriji pobjedu je prvi put odnijela Hrvatica, iz Istre, natjecateljica u cross countryju i maratonu Gorana Težak (Adrenalina). S vremenom 32:42 bila je za 33 sekunde brža od Austrijanke Yane Dobnig (RLM Mondraker), prošlogodišnje pobjednice Matadowna i ukupne pobjednice SloEndura. Za međunarodno šareno postolje, pobrinula je lokalka Eli Cos (Maglia Nera) s trećim mjestom.

„Start je bio podijeljen na dva bloka od 75 natjecatelja, a ja sam bila u prvoj grupi u petom redu. Nije bilo baš ugodno startati zajedno s tolikim brojem ljudi no mislim da sam se dobro snašla. Prvi dio staze bio je izuzetno brz i tehnički zahtjevan, sredina staze obilovala je singlicama, lošim makadamom, kratkim i strmim usponima i predivnim šumskim puteljcima, sa puno zamki i uskih dijelova. Zadnji dio staze bio je brz sa nekoliko lijepo napravljenih skokova. Za mene najteži dio bio je onaj u sredini gdje sam napravila i najveću prednost pred drugoplasiranom Yanom“, komentirala je za mtb.hr Gorana Težak koja je, dakako, presretna osvojenim prvim mjestom. 

 


Gorana Težak nakon starta

U muškoj konkurenciji, ovogodišnji pobjednik utrke Matadown, koja se boduje i za seriju SloEnduro 4Fun, s vremenom od 28 minuta i 19 sekundi, postao je Talijan Manuel Albanese (UC Caprivesi) pred Riccardom Nadalinom (Technobike) s okruglim vremenom od 29 minuta, treće mjesto je zauzeo domaćin sa slovenske strane granice Valter Krajnik (Black Hole Enduro Team) s vremenom 29:02.

Najbrže zabilježeno vrijeme na utrci ostaje prošlogodišnje pobjedničko vrijeme Roberta Kordeža (Black Hole Enduro Team): 27 minuta in 57 sekundi.

Ukupni poredak Matadowna 2017

Više fotografija na www.facebook.com/Matadownevent

Sljedeća utrka serije 4Fun bit će već 27. kolovoza na KrvavcuViše o Enduru Krvavec

Fotografije Petrussi/Simone Ferraro – na uvodnoj fotografiji budući pobjednik (na desnoj strani u crvenom)

I još prva dva videa sa starta


Prati nas