7. kolovoza 2018

Naša nacionalna prvakinja u MTB enduru dolazi iz obližnje Pule i obranila je titulu najbrže na Matajuru, a u muškoj konkurenciji je uz novi rekord staze pobijedio Austrijanac iz ne tako dalekog Villacha. Pokorili su šestu izvedbu skupnog MTB spusta koji je uvršten u rekreativnu seriju SloEnduro 4Fun

U organizaciji sportskih društava Vallimpiadi i ASD Maglia Nera u nedjelju je već šest puta održan MTB spust s grupnim startom nedaleko od vrha planine Matajur, na granici Italije i Slovenije. Staza duljine 12,5 km ima pad od 1400 m, a cilj je na lokaciji u dolini rijeke Nadiže (San Pietro al Natisone).

Startalo je 112 natjecateljica i natjecatelja iz Italije, Austrije, Hrvatske i Slovenije, i to u tri skupine: Prvoj i drugoj muškoj, te zasebnoj ženskoj.

U potonjoj kategoriji stazu je najbrže prošla aktualna hrvatska prvakinja u MTB enduru Gorana Težak (Adrenalina Giant MTB Team) koja je ostvarila vrijeme od 31 minute i 19 sekundi (devetnaesto najbrže u ukupnom poretku). Gorana je je na taj način obranila naslov pobjednice prošlogodišnje utrke. Pretprošlogodišnja pobjednica, lani također druga, Austrijanka Yana Dobnig (RLM Mondraker Racing Team) zauzela je drugo mjesto sa zaostatkom od 13 sekundi, a domaća predstavnica Irene Savelli (Team DBS Comes Fristads Airoh ION) kao trećeplasirana je zaostala 4:53.


Cure su startale  – Gorana ima broj 19, a Yana s broj 17

U muškoj konkurenciji pobjedu je odnio Austrijanac Matthias Stonig (na uvodni fotografiji vodi od samoga starta), s ostvarenim novim rekordom staze u vremenu 26 minuta i 14 sekundi. Drugoplasirani Francesco Remoto (Fun Bike-Cussigh Bike), ujedno i pobjednik u kategoriji master 1, zaostao je 1:48, a trećeplasirani Riccardo Nadalin (ASD Techno Bike Team K2), koji je sa Stonigom nastupio i u kategoriji elite master, zaostao je 2 minute i 3 sekunde.

{loadposition inside}
Oštre stijene na stazi poremetile su planove i ambicije mnogim natjecateljima. Potkraj utrke započelo je i olujno nevrijeme pa je nekoliko najsporijih mokro došlo do cilja.

Ukupni rezultati
Rezultati po kategorijama

Matajur je ugostio peti, pretposljednji događaj u ovogodišnjoj seriji SloEnduro 4Fun. Posljednji je na rasporedu 8. rujna, a to je Trnduro iznad Rijeke, u organizaciji BBK Team Rodeo.

www.sloenduro.com

Foto: Petrussi Photo

Prati nas