18. ožujka 2019

Na otvaranju sezone pobijedio je Riccardo Plesnicar, član domaćeg kluba U.C. Caprivesi, drugi je bio Peter Mihalkovits, a treći domaći olimpijac Luca Braidot. Najbolje plasirani HR natjecatelj bio je Aleksandar Vondraček na 31. mjestu. U ženskoj konkurenciji pobijedila je Austrijanka Yana Dobnig koja vozi za novu ekipu. Po prekrasnom vremenu nastupilo je 169 sudionika

Započela je enduro sezona 2019.! U izvrsnim vremenskim uvjetima (možda čak i na previše suhim stazama!), održana je klasična proljetna manifestacija serije SloEnduro, Go Enduro 4Fun utrka u Mossi kod Gorice. Utrka je privukla je 169 biciklist(ic)a iz sve četiri standardne nacije: Slovenije, Italije, Austrije i Hrvatske. Njih 141 vozili su dugu utrku s pet brzinaca, a 28 iz mlađih kategorija je odradilo tri testa brzine.

 

Ukupno najbrži bio je lokalni vozač Riccardo Plesnicar (na uvodnoj fotografiji) iz kluba organizatora U.C. Caprivesi. Bio je najbrži u dva brzinca i na kraju je s ukupnim vremenom 11:14.41 bio 4,05 sekundi brži od drugoplasiranog Petra Mihalkovitsa (Radwelt MK Factory Racing). Treći je bio XCO olimpijac, lokalni dečko iz Mosse, Luca Braidot (C.S. Carabineri), pobjednik Go Endura 2018., s 5.16 sekundi zaostatka za pobjednikom.


Peter Mihalkovits, lanjski broj 4 SloEndura

Najbrži hrvatski natjecatelj Aleksandar Vondraček (BK Opušteno) bio je 31. sa zaostatkom od 1:10.90.

Austrijanka Yana Dobnig (njena nova ekipa Team Dorrong) pobijedila je u ženskoj kategoriji, ispred Francuskinje s prebivalištem u Sloveniji Aurelie Roussel (MTB klub Kranj) i talijanke Eli Cos (ASD Team Granzon).


Yana Dobnig ove godine vozi za Team Dorrong

Domaćini su dominirali u kategoriji juniora u kojoj je pobijedio Lorenzo Terlicher (ASD Team Granzon), 10. u ukupnom poretku. Mjesto ispred njega plasirao se najbrži u veteranskoj kategoriji do 40 godina Francesco Remoto (ASD Fun Bike).

 

Na skraćenoj trasi najbrži su bili Massimo De Sabbata i Lucrezia Braida, mlade nade ekipe Granzon u kategoriji do 17 godina.

{loadposition inside}

Vidimo se opet za četiri tjedna na Kamplc enduru u Ajdovščini, prvoj utrci “prve lige” SloEndura!

Rezultati Go Enduro 4Fun

ukupni poredak
kategorije

www.sloenduro.com

Prati nas