18. veljače 2018

Današnja sedma utrke Zimske lige Istre i Kvarnera bila je blatna i neizvjesna. Prva tri natjecatelja ušla su u cilj unutar jedne jedine sekunde!

Zimska liga Istre i Kvarnera nastavljena je danas sa sedmom utrkom sezone u Novigradu. Umjesto sunčanog i lijepog vremena utrku je obilježila blatna staza. No loše vrijeme nije obeshrabrilo okupljenih 47 natjecateljica i natjecatelja pa je borba za pobjedu bila neizvjesna do samoga cilja. Četiri kruga bila su dovoljna za vrlo neizvjesnu utrku.

Ukupno najbrži bio je Boštjan Hribovšek (Calcit Bike Team), koji je za svega jednu desetinku sekunde prestigao Alessandra Bertona (ASD Team Velociraptors) koji je pak bio brži za sedam desetinki od trećeplasiranog Hribovšekovog klupskog kolege Jure Belaka. Boštjan je naravno bio najbrži i u svojoj kategoriji do 40 dok je Alessandro pobijedio u kategoriji U19.

Rezultati po kategorijama

U13 – prvo mjesto je pripalo Eriku Vorkapiću (BK Grobnik).
U15 – pobjeda Sebastiana Živkovića (BK Grobnik).
U19 – Alessandro Berton (ASD Team Velociraptors) bio je ravnopravan sa starijim natjecateljima te je suvereno slavio ispred klupskog kolege Ramona Vantanaggiata, dok je treće mjesto zauzeo Edoardo Braida (Trivium Froggy Team).

U30 – u možda i najjačoj kategoriji, ali danas s malim brojem natjecatelja, pobjedu je zabilježio Emanuelle Foledore (KI.CO.SYS Team), a drugo mjesto je pripalo Martinu Legoviću (BK Novigrad).
U40 – pobjeda Boštjana Hribovšeka. Na drugom mjestu Jure Belak (oba Calcit Bike Team), a treće je mjesto osvojio Andrej Holc (B.V.G. Gulč – BTS Company).
U50 – na prvom mjestu Alessandro Marchesic (Gruppo Generali), na drugom Andrea Babici (CSI Udine), a treći je bio Bojan Ločnikar (Bikerepublic).
50+ – Gianluca Milocco (Collip Bike Team) je u borbi za najviše postolje bio brži od Denisa Udovića (BBK Team Rodeo), a treći je bio Denis Bukovac (BK Novigrad).

Žene:
U15 žene – Lucrezia Braida (A.S.D. Team Granzon) je završila utrku bez konkurencije.
30+W – manji odaziv natjecateljica nego što smo navikli na prethodnim utrkama, a pobijedila je Fiorella Botter (ASD Team Velociraptors).

Najmlađe kategorije:
U7 – najmlađi i najhrabriji bio je Matija Blašković.
U9 – Kristijan Zupanc Anclin (Calcit Bike Team) je bio brži od Filipa Piličića (BK Grobnik).
U11 – najbrži je bio Marko Turčić (BBK Grožnjan).

Rezultati

Osma i posljednja utrka serije Giant mtb Zimska liga Istre i Kvarnera 2018. na rasporedu je 4. ožujka u Režancima (Svetvinčenat) u organizaciji BK AXA. 

Naslovnu fotografiju posudili smo od Chip timing.

Pročitaj i:
Video: Giant mtb ZLIK u Novigradu
Giant mtb ZLIK: Mladi Anthony Bilić pobjednik šeste utrke
Giant mtb ZLIK: Sikošek najbrži na XC Ronjgi
Četvrta utrka Giant mtb ZLIK Talijanu Pozzeccu
Giant mtb ZLIK: Sikoškov tris
Giant MTB ZLIK: Druga pobjeda Sikoška 
Gregor Sikošek pobjednik prve ovogodišnje utrke Giant MTB ZLIK

Prati nas