11. veljače 2019

Šesta od osam utrka Zimske lige Istre i Kvarnera, još jedna pobjeda Slovenca (Dolenjca), ovaj put u napetoj završnici s petoricom natjecatelja. U kalendaru su još ostali Buzet i Stazine

BK Novigrad je bio organizator šeste utrke ovosezonske Zimske lige Istre i Kvarnera – Giant MTB ZLIK, održane u nedjelju. Pošto kiša ipak nije došla s kopna do Istre, temperatura ja bila ugodna za vožnju, a staza sa 60 visinskih metara po krugu (najbržima je za pet krugova trebalo gotovo sat vremena) nije bila previše zahtjevna. Slalom između stabala u parku, nekoliko izleta na plažu i odsjek kroz vinograd …

Nakon Kočevja i Pule treću je pobjedu u ukupnoj konkurenciji ove zime zabilježio Gregor Sikošek iz Novog Mesta (JB Team, na naslovnoj fotografiji), no ovaj puta tek s tri sekunde prednosti ispred talijanskog juniora Giacoma Chiumentija (ASD Team Velociraptors) na drugom te pet sekundi ispred trećeplasiranog Talijana Claudija Cucinotte (Sportway Cycling Team).

Na startu se okupilo čak 110 biciklistica i biciklista.

“U ovoj sezoni po prvi puta sam startao na svim utrkama“, kazao je Sikošek. „Mislim da je danas nastupio rekordan broj natjecatelja. Startao sam na čelu i potom je uslijedilo taktiziranje s dva mlada talijanska biciklista. Potom nam se pridružio nekada sjajan biciklist Cucinotta. U posljednjem krugu nas je ulovio još i peti, Dragar. U posljednjih šest minuta smo kroz labirint napadali jedan drugoga. Na koncu sam se uspio probiti do drugog mjesta. Prije cilja sam opet napao i uspio sam pobijediti. Vrlo zanimljiva utrka na suhoj stazi, brzi odsjeci i puno zabave.”


Tik prije starta, foto: Chip timing

Rezultati po kategorijama

Dragar je pobijedio u kategoriji od 20 do 29, Sikošek u kategoriji od 30 do 39 ispred Cucinotte i Dejaka, Peter Vesel u 50 plus. Talijani su vladali u kategoriji 40-49, a među njih se umiješao Pavao Roset (BGK Tuškanac) na 4. mjestu.

Andrea Kiršić je pobijedila u ženskoj kategoriji, Ažbe Golmajer (Calcit Bike Team) u kadetima, spomenuti Chiumenti i Vantaggiata bili su najbrži u juniorima, a Nika Dečman (Calcit) je bila brža od dvije juniorke.

Početnici

U kategoriji od 13 do 15 pobijedio je Žan Pahor (Energijateam.com), a među djevojčicama Daša Mlakar (MBK SportR.si) ispred Eme Movrin (Energijateam.com) – obje su zaostale tek za Žanom i drugoplasiranim Gianijem Ivančićem (Adrenalina).

U kategoriji do 13 najbrži su bili Erik Vorkapić i Neo Ivanović (oba BK Grobnik).

U kategoriji do 11 najvrži su bili Lenart Dejak (Energijateam.com) od dečki i Tajda Šoštarko (Calcit) od djevojčica.

U kategoriji do 9 je pobijedio je Urban Lampe (MBK SportR.si).

Svi rezultati

Do kraja ovosezonske lige preostale su samo dvije utrke! XC Buzet na rasporedu je 24. veljače u organizaciji BK Buzet te XC Stazine 17. ožujka u izvedbi BK Grobnik.

www.facebook.com/mtb.zimskaliga

Prati nas